Hopp til innhold

Foto: Katrine Tellesgård

Ti på ski

VTSK er igjen klare for en ny sesong med turposter på ski. Vi har nå endret navn til "Ti på ski", men er fortsatt samarbeidspartnere med DNT Telemark og DNT Vestfold. I løypenett over hele fylket kan du registrere turposter ved hjelp av DNT sin app "Sjekk Ut".

NB! Grunnet tekniske utfordringer hos DNT, er det på ubestemt tid ikke mulig å registrere nye brukere i SjekkUT -appen. Nye brukere må derfor benytte registreringsskjema som ligger lenger nede i saken. Dere som allerede har registrert dere i SjekkUT-appen, kan registrere postene som normalt. 

Kommende sesong vil det bli satt opp flere poster, og flere løypenett vil være inkludert. Oversikt over postene finner dere i "SjekkUT" appen, under listen "Ti på ski". Postene finner dere også på dette oversiktskartet.

Turpostene er plassert i allerede etablerte løyper og skianlegg, og ute i løypa vil det befinne seg et "SjekkUT"-skilt der turposten er. Antallet poster i et område vil variere ut fra løypenettet.

I "SjekkUT"-appen finner man oversikt over alle turpostene. Dette gir rom for å oppdage nye løyper og turmål. I tillegg vil alle som registrer sine skiturer, være med i trekningen av fine premier. Det er premie til alle barn som registrerer 5 eller flere poster.

Med de løypenettene som finnes i Vestfold og Telemark er det mulig å gi inspirasjon til både vanskelige og lette løyper, og det skal være poster for alle ferdighetsnivå. 

Det finnes også eget eget registreingsskjema for barn og de som ikke har mulighet å registrere digitalt, dette kan lastes ned HER

Registrering av "Ti på ski" kan gjøres mellom 1.desember og 30.april,
men vil også være avhengig av at løypene er kjørt opp.

                                             

Fakta om SjekkUT-appen:

Hva: en gratis, digital turpostkasse lansert av DNT i 2017, der man kan registrere turene sine og finne nye tur- og skiområder.

Hvem: appen er for alle – både de som er medlem i DNT og de som ikke er det

Hvordan: last ned SjekkUT, enten i app store (iPhone) eller play butikk (android), finn lista som heter «Ti på ski», finn en turpost og spenn på deg skia. Når du er 50 meter eller mindre fra en turpost kan du ta fram appen og registrere besøket. En velger selv om besøket skal være privat eller vises for alle.

 

NIF-EPI01, 01
NTB