Hopp til innhold

Rapport fra Telenorlekene 2022

Norefjell var arena når alpinister fra hele Norge endelig skulle få møtes igjen etter 2 år med nedstenging - i Telenor Lekene for 13 og 14 åringer, også kalt landsfinalen.

Vestfold og Telemark skikrets stilte med 2 forventningsfulle utøvere – i gutter U13 Oscar Johansson Krigstrøm og i gutter U14 Teodor Aarnes – begge for Skien Alpinklubb.

I perfekte rammer på Norefjell fikk våre utøvere testet seg mot andre skifrelste utøvere, først med trening super-G på torsdag, for så å konkurrere i super-G påfølgende fredag. Oscar endte til slutt på en 33.plass av 76 deltakere, mens Teodor var uheldig og pådro seg en liten skade. 

Lørdag var det SL for U13 på programmet, mens U14 kjørte SSL. Oscar fikk kjørt en fin 1.omg og lå på 25. plass før han kjørte ut i 2.omg. SSL-løypa for U14 var både krevende og utfordrende, men Teodor var fokusert og havnet på en flott 27.plass.

Arrangør, Krødsherad Alpint, gjorde en formidabel innsats med kontinuerlig utbedringer av løyper og tonnevis med salting – alt for å gi optimale rammer for alle utøverne.

Til tross for dette kunne ikke SSL for U13 gjennomføres på søndag. Rennet ble avlyst pga. forholdene i bakken. Derimot kunne SL arrangeres for U14. Her fikk Teodor prøvd seg i raske porter, men ble desverre diskvalifisert.

Alt i alt var det en fantastisk opplevelse, som gav mersmak for videre utvikling og arbeid. Tusen takk til alle deltagere, foreldre, trenere, krets, arrangør, Norges Skiforbund, Norefjell skisenter og Telenor Norge for fine dager på Norefjell.

NIF-EPI03, 03