Hopp til innhold

Gullstipendet 2022

Norske Olympiavinneres klubb, "Gullklubben", består av samtlige nålevende gullvinnere av De Olympiske leker. Deres formål er "å fremme den olympiske idé og arbeide for norsk olympisk deltagelse", samt ivareta den sosiale kontakten mellom Norske OL-vinnere. Gullklubben har opprettet "Gullfondet"- som skal bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grener skal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett. Dette gjøres gjennom stipendordningen "Gullstipendet".

Gullstipendet
Gullstipendet skal være en inspirasjonskilde for mottakerne og gi unge utøvere økt motivasjon til å satse videre mot sine langsiktige mål, men uten at tildelingen skal skape et stort forventningspress og dermed stå i fare for å virke mot sin hensikt. Gullstipendet ble første gang utdelt i 1997, og deles inn i to hovedelementer:

A) Gullstipendet
Stipendvinneren(e) mottar et stipend på kr 25 000.

B) Treningsopphold på Olympiatoppen, Sognsvann i Oslo:

Stipendvinneren(e) får et opphold på Olympiatoppen med tre-fire dagers varighet. Et eget treningsprogram og veiledning legges opp i henhold til den disiplin og de behov den enkelte utøver måtte ha.

Gullklubbens Gullstipend- Retningslinjer for søknad

Følgende kriterier gjelder for utdeling av Gullstipendet:

  • Gullstipendet kan tildeles enkeltutøvere, klubber eller særskilte prosjekter tilknyttet olympiske særforbund.
  • Stipendet øremerkes yngre utøvere som kan være mulige deltakere i framtidige Olympiske leker, og dermed ikke det som står nærmest i tid.
  • Kandidaten(e) skal ha utvist en målbevissthet og et ambisjonsnivå av spesiell karakter. Samtidig skal kandidaten(e) også ha utvist en nøktern og fair holdning til sin idrett og sitt eget miljø.
  • Kandidaten(e) skal kunne vise til dokumenterte resultater og/eller vist en framgang utover det vanlige innen sin disiplin.
  • Kandidaten(e) må kunne vise en langsiktighet og grundighet i sin satsning.
  • Stipendet kan kun mottas en gang.
  • Forslagsstiller må beskrive utøverens / klubbens «historie» som illustrerer det unike ved kandidaten(e) og dermed underbygger kandidaturet.

Søknadsprosedyre

Søknad for Gullstipendet 2022 sendes inn ved å fylle ut skjema i denne lenken:

«GULLSTIPENDET 2022» (trykk på lenken for å komme til søknadsskjema)

Søknadsfrist for «Gullstipendet 2022» er mandag 7. mars 2022.

nif-epi04, 04