Hopp til innhold

Amund på 12 plass i sin WC debut

Andre verdenscuprunde i La Plagne er unnagjort, og debutant Amund Moster Haugen fra Fjellguten skilag, imponerte med en 12 plass. Mathilde Olsen Ilebrekke, opprinnelig fra Vestfold, beviste nok en gang at hun er en av verdens beste telemarkskjørere.

Med dagens andre plass på sprinten tok hun nye steg på veien mot en seier i verdenscupen.

 -  Jeg kjører stabilt og det er en plass opp fra i går, så det er jeg fornøyd med. Men jeg har fortsatt mye å gå på. Det var stor forskjell på løypene i går og i dag, men det at det er flatere på slutten i dag passer meg godt, sier Ilebrekke.

Etter første omgang lå det an til å bli trippelt sveitsisk i kvinneklassen, men Ilebrekke kjørte seg opp på pallen.

 - Jeg synes det er veldig bra at det ikke ble trippelt sveitsisk og at vi fikk gjort noe med det.

Også Thea Smedheim Lunde kjørte bra i andre omgang av dagens sprint, og endte tilslutt opp på en femte plass.

Det ble en svakere dag for de norske gutta, og beste norske var Trym Nygaard Løken på 9.plass. Likevel var det flere lyspunkt og prestasjoner å glede seg over, blant annet Amund Moster Haugen som kjørte inn til en 12.plass blant verdens beste telemarkkjørere. Det er imponerende av en som har hatt sin internasjonale verdenscupdebut her i Frankrike.
Kristian Lauvik Gjelstad fra Moregedal IL ble nummer 30 i sin andre verdenscupstart i karrieren. Lørdag kjørte Kristian dessverre ut.

Etter fire flotte dager i La Plagne flytter nå telemarklandslaget seg til Les Contamines for flere WC-konkurranser og ikke minst Junior-VM. 14 av Norges 17 utøvere skal delta i mesterskapet og de to siste dagene med verdenscup har gitt verdifull konkurransetrening før VM. 

nif-epi04, 04