Hopp til innhold

Antidoping

Skikretsen tar antidopingarbeidet på alvor, og alle våre utøvere på kretslag og team skal gjennomføre ren utøver. Alle klubber som arrangerer KM, cup eller andre større renn, skal gjennomføre rent idrettslag.

Skikretsen skal ligge i forkant i sitt antidopingarbeid ut mot klubbene. Alle våre utøvere som representerer skikretsen utad, gjennom kretslag, team og annet, skal ha gjennomført  "Ren utøver" gjennom Antidoping Norge. I tillegg skal alle arrangører av KM, cup-renn og andre større arrangementer ha gjennomført "Rent idrettslag". 

"Ren Utøver" og "Rent Idrettslag" er elektroniske moduler som kan gjennomføres på PC. Når alle modulene er gjennomført, mottar man en elektronisk diplom. "Ren Utøver"- diplomen skal legges ved utøveravtalene (team/kretslag), mens for arrangører skal "Rent Idrettslag" diplomet lastes opp i rennsøkand i Sportsadmin.  Alle tillitsvalgte i skikretsen SKAL også gjennomføre "Ren utøver". På denne måten kan vi som utøvere og tillitsvalgte få et bedre innblikk i detaljer som rører seg i og rundt alt som omhandler dopingreglementet i det daglige.

Rent idrettslag:

Tilbakemelding fra ADNO vedrørende de klubbene som gjennomførte sertifisering på gammel modul: (før 2019)

De som har sertifisert seg etter gammel ordning er å betrakte som sertifiserte frem til sertifiseringsperioden utløper. Etter gammel ordning er sertifiseringsperioden 3 år, og det vil da si tre år fra registreringsdato.

Selv om en klubb er sertifisert etter gammel ordning, er det ingen ting i veien for at de også sertifiserer seg etter ny ordning. Ved å gjøre dette vil de få tilsendt en startpakke med informasjonsmateriell, plakater og profileringsartikler. I tillegg vil de få tilgang til en rekke ressurser som ligger elektronisk tilgjengelig for Rene Idrettslag.

ADNO bekrefter at de IL som har blitt sertifisert på gamle modulen (frem til mars 2019) ikke blir varslet at sertifisering har gått ut.

Den nye modulen (etter mars 2019) har varsel som vil minne klubbene på at de må resertifisere seg.

REN UTØVER RENT IDRETTSLAG ANTIDOPING NORGE

NIF-EPI01, 01