Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Rekrutteringsski hopp

Ynskjer di skigruppe låne rekrutteringsski for hopp? Skikrinsen har 10 par lette hoppski med langrennsbinding til bruk for utprøving av hoppaktivitet.

SSF KM Langrenn utsett

SSF KM i langrenn, som er terminfesta 29.-31. januar på Tua med Eid IL som arrangør, må utsettast grunna gjeldande restriksjonar for arrangement.

Strand til topps i FIS-renn

Andreas Strand (Jølster IL) køyrde onsdag inn til seier i FIS-rennet i slalåm på Hafjell. Også Sindre Myklebust (Sogndal IL) køyrde sterkt under FIS Hafjell med 7. og 9. plass i storslalåm.

SørVest Cup langrenn 2021

NB!! Dessverre må vi utsette rennet på Hovden pga. nye smittevernregler. Skikretsene Agder og Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane inviterer til regioncup for våre løpere som erstatning for avlyste nasjonale renn.

Skiforbundets koronaveileder

Norges Skiforbund forholder seg til gjeldende regelverk, og fra 20. januar er det blitt gjort presiseringer i regelverket. Endringene er en direkte konsekvens av regjeringens oppdaterte anbefalinger, og medfører dessverre en innstramming med tanke på gjennomføring av utendørsarrangement for oss.

SPV AlpinCup Førde IL UTSETT

Sparebanken Vest AlpinCup laurdag 23. januar i Sunnfjord Skisenter, Blomlia, er utsett inntil vidare med bakgrunn i gjeldande regelverk og med presiseringar frå skiforbundet pr. 20. januar.

Topp 20 i NM Hopp

Johannes Årdal (Jølster IL) enda på ein flott 20. plass i NM Stor Bakke for senior i Granåsen tysdag.

SSF Cup Ullsheim UTSETT

SSF Cup 24. januar på Ullsheim er utsett inntil vidare med bakgrunn i gjeldande regelverk og med presiseringar frå skiforbundet pr. 20. januar.

Nær NM-medalje

Jon Rolf Skamo Hope (Hyen IL/Team Elon Vest) imponerte stort i NM tysdag og var svært nær å ta NM-medalje på 15 km friteknikk i Granåsen.

4. plass i NM Junior

Johannes Årdal (Jølster IL) kom på ein flott 4. plass i sitt første junior-NM i hopp i Granåsen måndag.

Nytt godt NM-løp av Hope

Jon Rolf Skamo Hope (Hyen IL/Team Elon Vest) gjekk inn til ein flott 9. plass under 10 km klassisk i NM måndag.

Informasjon fluorforbod

Skikrinsen oppmodar om at det i alle arrangement i Sogn og Fjordane Skikrins si terminliste kun skal nyttast fluorfrie gliprodukt i sesongen 2020/21. Dette gjeld i alle greiner, også i klassane over 16 år som ikkje kjem under fluorforbodet til Norges Skiforbund.

Hope med 13. plass i NM

Jon Rolf Skamo Hope (Hyen IL/Team Elon Vest) hevda seg mot dei beste i NM søndag og gjekk inn til ein sterk 13. plass i fellesstart med skibytte.

12. plass i NM sprint

Gjøran Tefre (Førde IL/Team Elon Vest) er på veg tilbake i form og vart nummer 12 på laurdagens sprint klassisk i NM i Granåsen.

SSF Cup Langeland

Laurdag 16. januar er det klart for SSF Cup på Langeland med Førde IL og Gaular IL som arrangør. Informasjon er oppdatert 15.01.2021.

SFE Krinsrenn IL Veten utsett

SFE Krinsrenn i Bjørkelibakkane søndag 17. januar er utsett grunna for lite snø i K15 og K40. Bakkane K3, K5 og K10 er hoppklare og kan nyttast til trening i helga.

SPV Alpinsamling Jølster

14.-17. januar er det klart for SPV Alpinsamling i Jølster Skisenter. Informasjon er oppdatert 12.01.2021.

Flott debut i Norgescup Elite

Johannes Årdal (Jølster IL) debuterte laurdag på øverste nivå i Norgescup Hopp med ein 29. plass i eliteklassa i Vikersund.

Grasrottrenar-kurs Ullsheim

Norges Skiforbund i samarbeid med Norsk Tipping inviterer til kurset Grasrottrenar på Ullsheim måndag 18. januar.

Solide renn i europacupen

Andrine Mårstøl (Haugen IL) viste solid køyring med 12. plass og 18. plass i europacuprenna i Frankrike i helga.

Topplassering i NC Randonee

Junioren Trym Dalset Lødøen (Haugen IL) imponerte med to 2. plassar i seniorklassen under Norgescup Randonee på Voss i helga. Malene Hauken Blikkøy (IL Høyang) var beste kvinne i rennet laurdag.

SSF Cup Hodlekverennet

Søndag 10. januar er det klart for SSF Cup Hodlekverennet 2021 i Sogndal Skisenter - Hodlekve. Informasjon er oppdatert 08.01.2021.

Sterk finaleomgang i E-cup

Andreas Strand (Jølster IL) køyrde seg opp 18 plassar til ein 23. plass i europacuprennet i slalåm i Frankrike tysdag.

SPV fartssamling Ål avlyst

SPV fartssamling på Ål 14.-17. januar er avlyst grunna smittevernstiltaka som er gjeldande fram til 18. januar. Informasjon er oppdatert 05.01.2021.

Hugs skilisens!

Skisesongen er i gong - hugs at alle skiløparar over 13 år må betale skilisens for å kunne delta på skirenn. Med skilisens får du også den beste forsikringa ved idrettsskade både i trening og i konkurranse.

Resultat SSF Cup Hodlekve

Søndag vart sesongens første SSF Cup i langrenn avvikla under fine vinterlege forhold i Sogndal Skisenter - Hodlekve.

SSF Cup Hodlekve

SSF Cup i friteknikk søndag 3. januar, som opphaveleg skulle avviklast på Langeland, vert flytta til Sogndal Skisenter - Hodlekve med Sogndal IL Langrenn som arrangør. Informasjon er oppdatert 02.01.2021.

«Best Practice» for ski-Norge

Slik kan ski-Norge gjennomføre skirenn i vinter. Vi besøkte Natrudstilrennet på Sjusjøen i desember, og dette rennet kan fungere bra som «Best Practice» i vinter. Vi oppfordrer ski-Norge til å arrangere mange lokale skirenn i vinter innenfor smittevernreglene.

nif-epi04, 04
NTB