Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Enivest Skiskule 2022

Førde IL Langrenn og Gjøran Tefre i samarbeid med Sogn og Fjordane Skikrins inviterer til skiskule i Førde 7.-9. oktober. Skiskulen er for utøvarar født mellom 2007-2011. Påmeldingsfrist er 25. september.

Tilskot langrenns- og turlangrennsløyper

Vestland fylkeskommune har etablert ei søknadsbasert driftsstøtte til skianlegg som legg til rette for langrenn og turlangrenn. Tilskotet skal stimulere til hyppig løypekøyring i anlegg som fyller regional funksjon.

Strømstøtte for frivillige lag og organisasjoner

Lotteri og stiftelsestilsynet vil åpne for neste søknadsrunde 26. oktober, med søknadsfrist 16. november klokken 13:00. I neste søknadsrunde kan det søkes om strømstøtte for perioden juli-september 2022.

Enivest Rulleskirenn

I samband med Enivest Skiskule med Gjøran Tefre, inviterar Førde IL og Gaular IL til Enivest rulleskirenn v/ Langeland Skisenter søndag 9. oktober 2022.

Kontakt Skiklubbutviklar

Bestill skiklubbutviklar, Melanie Hetkamp-Andersen, til klubben din. Ho kan bidra med råd og vegledning i breidde- og rekrutteringsarbeid. Ta kontakt, Melanie kjem gjerne på besøk!

Stafett for livet

Det vart ei flott barmarksamling i Førde. Skikrinsen hadde fleire utøvarar som deltok på stafettlaget til Olaf Betten i stafett for livet Dei fekk ei god treningsøkt samtidig som dei støtta ein god sak. Til saman samla Skikrinsen inn 2000kr i samband med Stafett for Livet Førde!

Haustmøtet 2022

I år, som tidlegare år, legg Sogn og Fjordane Skikrins Haustmøtet til Idrettens Møteplass i samarbeid med Vestland Idrettskrets. Idrettens Møteplass 2022 blir avvikla 5. november på Sandane.

FIS liste Langrenn 2022-2023

Det er tid for FIS liste inn- og utmelding for komande sesong. Alle utøvarar som skal gå FIS-renn, Norges Cup og NM skal stå på lista. Alle som ikkje skal stå på lista må melde seg ut. Ta utgangspunkt i vedlagt liste, frist for inn/ut melding 28 september.

Miljøsamling Langeland

Laurdag 17. september 2022 inviterar Førde IL og Gaular IL til Miljøsamling for born og ungdom f. 2007-2012. For aldersgruppe 2010 og eldre vert det invitert til rulleskirenn kl. 15.15.

Skisamlingar på Juvass

Sogn og Fjordane Skikrins invitera til Fjord1 samlingar på snø på Juvassbreen 30.-september til 2. oktober, og 13. oktober til 16. oktober. Informasjon og påmelding.

Toppidrettsveka 2022

Torje Seljeset, Markane IL, nr. 7 på 10km kombinert, og Gjøran Tefre, Førde IL, nr. 9 på jaktstarten. Sjå alle resultata frå toppidrettsveka her.

Miljøsamlingar 2022

Sogn og Fjordane Skikrins, i samarbeid med dyktige skiklubbar, arrangerer barmarksamlingar for alle i aldersgruppa 11-15 år. Her ligg ein oversikt over barmarksamlingar med innbyding og påmelding.

Miljøsamling Ullsheim

2.-4. september inviterer Markane IL, i samarbeid med Sogn og Fjordane Skikrins, til langrennssamling for jenter og gutar f. 2007-2011 på Ullsheim.

Toppidrettsgymnas

Leikar du med tanken om å byrje på Toppidrettsgymnas? Her finn du informasjon om rekrutteringssamlingar.

Blink 2022

Gjøran Tefre, Førde IL, imponerte i Sandnes med 3. plass i sprint og 4. plass på 15km, og var beste norske begge dagar! Les alt om Blink 2022 her.

Samlingsplan alpint

Samlingsplan for hausten 2022 er oppdatert med barmarksamlingar og skisamlingar. Rele Felde held fram som hovudtrenar i alpint og vil halde dei fleste treningane.

God sommar!

Skikrinsen ønskjer alle ein god sommar og minner om at krinskontoret er feriestengt i perioden 04.-29. juli.

Freeski Jentecamp Sogndal

Sogndal IL i samarbeid med NSF Freeski invitera til Freeski Jentecamp på Vesterland, Kaupanger, søndag 28. august. Dette blir ein dag med barmarkstrening, trampoline og leik. Campen er for jenter opp til 15 år. Program og påmelding.

Trenarkurs Sognefjellet 2022

Flotte dagar på trenarkurs! Det vart også i år avvikla trenarkurs langrenn på Sognefjellet/ Skjolden. 17.-19. juni var det trenar 2- og 19.-20. juni var det trenar 1-kurs.

Anleggsbefaring Hodlekve

Sogndal IL Alpin for besøk av Atle Skårdal fredag 17. juni. Atle er ansatt i anleggsavdelinga til Skiforbundet og skal på befaring i Sogndal Skisenter - Hodlekve, for å bistå med sin kompetanse til å utvikle alpintraseen. Dette er Atle sitt første offisielle anleggsoppdrag for Skiforbundet.

Vårmøte 2022

Foredrag med Anders Fannemel, Jubileum- og Talentpokal til Johannes Årdal, og innslag frå Skistyret og nytilsett skiklubbutviklar skjedde i tillegg til 3 Fagmøter på Skikrinsen sitt Vårmøte måndag 23. mai.

Sognefjellet Sommarskiskule 2022

Sogn og Fjordane Skikrins ønskjer gledeleg velkomen til Sognefjellet Sommarskiskule 2022! Sommarskiskulen går over fem dagar, 20.-24. juni (måndag-fredag) på Sognefjellet og i Skjolden. Opent for påmelding.

Digitalt spelemiddelkurs - Skianlegg

Vestland Fylkeskommune, seksjon for idrett og friluftsliv, inviterer til digitalt kurs om spelemidlar knytt til anleggsutvikling for våre skiklubbar. Set av tysdag 24. mai kl. 20.00.

Samlingsopplegg Alpint

Etter ein flott vinter med mykje snø legg vi til rette for lokale skisamlingar alpint i starten av mai.

NM Fjelltelemark 2022, Syril IL

Laurdag 23. april er det klart for NM i Fjelltelemark, og Kjeringi Open 2022. Syril IL invitera til ein flott dag med telemarkkøyring. Saka er oppdatert med resultat pr. 26.04

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

AVLYST Grotlirenna 2022

Grotlirenna 2022 blir avlyst.  Laurdag 30. april og søndag 1. mai inviterer Stryn T&I Alpingruppa i samarbeid med Grotli Høyfjellshotell til Grotlirenna 2022. Laurdag er det SPV Super-G, og søndag er det klart for SPV KM Utfor.

Bjønnarennet 2022

For 52. gong ønskjer IL Bjørn velkommen til Bjønnarennet 14.april (skjærtorsdag). Bjønnarennet gjekk av stabelen i fantastike forhold denne torsdagen, resultatliste finn ein her.

Even Hole Cup 2022

Tradisjonen tru vart Even Hole Cup arrangert på Skjærtorsdag. Knappe 90 alpinistar deltok under strålande forhold på Utvikfjellet. Bilder og resultatlister.

Holmøyskarrennet 2022

Under utfordrande forhold vart Holmøyskarrennet 2022 gjennomført i ein 14 km lang trasé. Resultatlister kan ein lese her.

Sommarskiskule og Trenarkurs på Sognefjellet

Sogn og Fjordane Skikrins ønskjer velkommen til sommarskiskule og trenarkurs på Sognefjellet juni 2022. Sommarskiskulen er planlagt 20.-24. juni. Trenar 2-kurs langrenn 16.-18. juni og trenar 1-kurs langrenn 18.-19. juni!

Endeleg nasjonale alpinrenn igjen

Etter 2 år uten nasjonale konkurransar har det vore stor stas å kunne delta på Hovudlandsrennet og Telenorleikane igjen. Her er eit knippe bileter og resultatlister frå renna.

NM del II Lygna

NorgesCup finalar junior og senior, og NM del II med NM para arrangeres på Lygna Skisenter 6.-9. april. Skikrinsen stiller med 8 løparar. Følg renna via Live Timing.

Påskeskirenn 2022

Skjærtorsdag, 14 april, blir det arrangert ei rekke tradisjonsrike skirenn i Skikrinsen; Bjønnarennet 2022, Even Hole Cup 2022, og Nakkjen Ned 2022.

Nakkjen Ned 2022

IL Veten inviterer til Nakkjen Ned 2022 ved Nordfjord Skisenter, Skjærtorsdag 14. april. Rennkontoret opnar kl. 10.00, Mini Nakkjen har start kl. 12.00, og Nakkjen Ned start kl. 14.00.

NM Alpint 2022 Narvik

Andrine Mårstøl, Haugen IL, med to bronsemedaljar, Sindre Myklebust, Sogndal IL, med 8. plass i SSL, og mange gode plasseringar blant alpinistane frå Skikrinsen i NM Alpint i Narvik!

Hoppleik på Sogn Skisenter

Laurdag 02. april hadde Hafslo IL Hopp avslutning for hoppleik ved Sogn Skisenter. Hoppleik har blitt flittig arrangert ved Sogn Skisenter ein gong i veka gjennom vinteren. Laurdag var det klart for avslutning og hoppleik med lengdemåling.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Norgesmeisterskap Randonee

Trym Dalset Lødøen, Haugen IL, med gode resultat i NM randonee ved Myrkdalen Skisenter. Laurdag 26. mars vart det tredje plass i seniorklassen NM randonee sprint, og Søndag 27. mars tok han sigeren i juniorklassen NM randonee individuell.

Gode resultat på Trysil

Denne helga er det FIS renn på Trysil. I dei første fartsøvingane er det topp 10 plasseringar på Sindre Myklebust, Sogndal IL, og Elias Helle Felde, Breimsbygda IL, og i dagens Super-G renn blir Andrine Mårstøl, Haugen IL, nr. 3!

Skiklubbutviklar

Melanie Hetkamp-Andersen er tilsett som skiklubbutviklar i Sogn og Fjordane Skikrins frå 1. mai.

Telenorlekene 2022

Krødsherad Alpin, Norges Skiforbundet og Telenor ønskjer velkommen til Telenorlekene 2022, 24.-27. mars 2022 på Norefjell. Sogn og Fjordane Skikrins stiller med 7 utøvarar.

SSF Cup Finale Langrenn

SSF Cupen Langrenn 2022 vart avslutta på Langeland søndag 20. mars. I ein noko utfordrande vinter har ein fått gjennomført alle 8 renna i SSF Cupen under fine skiforhold. Takk til alle arrangørar og takk for god innsats av alle dei aktive!

SSF Cup Finale

Søndag 20. mars inviterar Førde IL og Gaular til SSF Cup Finale på Langeland! Det er fellesstart skiathlon (skibyte) for klassar 13 år og eldre, og fellesstart friteknikk for klassar 12 år og yngre. Rennet er teljande i SSF Cupen for junior og rekrutt.

SSF KM Sprint Klassisk, Eid IL

Laurdag 19. mars har Eid IL gleden av å invitere til SSF KM Sprint. Sprinten går i år i klassisk stil, og er teljande i SSF Cupen for junior og rekrutt. Det er innlagt stakefri sone i løypa.

European Youth Olympics

Den gode sesongen held fram for Johannes Årdal, Jølster IL, og Torje Seljeset, Hornindal IL. Laurdag pakkar dei bagen på Olympiatoppen og reiser til Finland for å representere Norge på EYOF, eller "Vinter OL" for ungdom.

Vårhopp og Kombikross Framnesbakkane

Søndag 27. mars kl. 12.00 er det klart for vårhopp og kombikross ved Framnesbakkane! Ein vel sjølv kva bakke ein vil hoppe i, bakkar frå K5 til K52. Påmelding innan fredag 25.03.

Kveldsrenn på Jølster

Det var mange born og unge til start på Sparebanken Vest AlpinCup på Jølster i går. Spesielt artig å sjå så mange lokale alpinistar frå Jølster Alpin i dei yngste klassane.

SPV AlpinCup SSL, Sogndal IL

Sogndal IL Alpin, i samarbeid med Sogndal Skisenter ønskjer velkommen til SPV AlpinCup Storslalåm, søndag 20. mars 2022, kl. 11.00.

Fjord1 Young Attacking Vikings

Laurdag 19. mars inviterer Sogndal IL Alpin, i samarbeid med Sogndal Skisenter og Sogn og Fjordane Skikrins, til lågterskel arrangementet Fjord1 Young Attacking Vikings.

Andreas Strand til topps i Jølster

Andreas Holger Strand, Jølster IL, køyrde inn til siger i det andre FIS-rennet på heimebane laurdag. Totalt 7 utøvarar frå Skikrinsen deltok i dei to FIS renna ved Jølster Skisenter.

SPV AlpinCup Slalåm, Jølster IL

Onsdag 16. mars inviterer Jølster IL Alpin og Jøster Skisenter til kveldsrenn i slalåm. I tillegg til slalåmløypa blir det satt opp ei aktivitetsløype der ein kan køyre fritt.

KM Sprint Klassisk 2022

KM sprint som vart utsett tidlegare blir avvikla av Eid IL ved Tua Skisenter laurdag 19. mars. KM Sprinten går denne sesongen i klassisk stil. Søndag 20. mars er det duka for SSF Cup Finale i duathlon ved Langeland Skisenter. Håpar på ei flott skihelg som avsluttar SSF Cupen denne sesongen.

Vestlandsmeisterskap langrenn 26. - 27. mars

Set av helga 26. - 27. mars og meld dykk på Vestlandsmeisterskap i Voss ski- og tursenter. Voss IL gledar seg til å ynskje våre kjære nabokretsar velkomne til ei kjekk langrennshelg.

FIS Jølster 2022

12.-13. mars 2022 arrangerer Jølster IL Alpin FIS-renn i slalåm ved Jølster Skisenter nok ein gong. 6 utøvarar frå Sogn og Fjordane Skikrins stiller til slalåmrenna.

SSF Karusell Syril IL

Syril IL inviterar til SSF karusell på Kleppa søndag 13. mars kl. 12.00. Rennet går som skicross og vert laga til med ulike elememt slik som storslalom, 180 grader svingar, orgeltramp og ulike andre hinder. Dette bidrar til utviklingen av skiferdigheter, men først og framst er det GØY!

Aosarennet 2022

Søndag 13. mars kl. 13.00 er det klart for Aosarennet 2022. Årdalstangen IL og Jotun IL ønskjer velkomne til det 29. Aosarennet på Seimsåsen Aktivitetssenter.

SFE HoppCup Sogn Skisenter

Laurdag 5. mars 2022 gjennomførte Hafslo IL flott SFE Hopprenn i det nye skileikanlegget for hopp ved Sogn Skisenter. Det er første gang det er arrangert hopprenn i dei nye hoppbakkane på 5 meter, 10 meter og 19 meter.

Flott helg i Holmenkollen

Holmenkollen viste seg frå si beste sida under Kong Haralds Ungdomsstafett søndag 6. mars. Ein fantastisk opplevelse for alle deltakarar. Sogn og Fjordane Skikrins sitt lag endte til slutt på 26. plass.

Uttak Kong Haralds Ungdomsstafett 2022

Kong Haralds Ungdomsstafett i 2022 blir arrangert i samband med WC i Holmenkollen. Sogn og Fjordane Skikrins stiller med 1 lag, miks jenter og gutar 15 og 16 år, til stafetten søndag 6. mars.

SSF Cup Hodlekve

Sogndal IL har gleden av å invitere til 2 renn i Hodlekve laurdag 5. og søndag 6. mars. Merk at begge renna er teljande i SSF Cupen for junior, søndagens renn er teljande i SSF Cup for klassane 11-16 år.

Fartshelg - Haugen IL

Søndag 6. mars inviterer Haugen IL til SPV KM Super-G og Super Kombinasjon ved Harpefossen skisenter. I forbindelse med rennet legg vi opp til ein treningsdag laurdag 5. mars og overnatting ved Harpefossen/ Nordfjord Hotell. Informasjon er oppdatert 02.03.

Kalsetrennet 2022

Søndag 27. februar arrangerte Førde IL det tradisjonsrike Kalsetrennet i fantastiske forhold. Kalsetrennet 2022 var KM Langdistanse.

Vil du vere skiklubbutviklar?

Sogn og Fjordane skikrins søkjer etter ny medarbeidar som skal medverke til å få endå fleire glade, motiverte og gode skiløparar – i alle aldrar. Søknadsfrist 6. mars!

SSF KM Klassisk

Førde IL og Gaular IL har gleden av å invitere til KM Klassisk søndag 20. februar 2022. Rennet inngår i SSF Cupen for rekrutt 11-16 år.

SPV KM SSL og KM SL

Laurdag 19. februar inviterer Stryn T&IL alpinmiljøet i Sogn og Fjordane til Krinsmeisterskap i storslalåm og slalåm.

Kong Haralds Ungdomsstafett 2022

Søndag 6. mars ønskjer Oslo Skikrets og Norges Skiforbund velkommen til Kong Haralds Ungdomsstafett 2022 i samband med World Cup i Holmenkollen.

Oppdatering terminliste 21/22 langrenn

Langrennskomiteen har sett opp nye datoar til SSF Cup og KM renn som er utsett. OBS, KM Klassisk vert avvikla neste søndag 20. februar. Elektronisk terminliste er oppdatert pr. 10. februar.

Honndalsrennet 2022

Hornindal IL inviterer til turrenn i Hornindal søndag 20.02.2022. Hornindalsrennet er eit turrenn som i år blir arrangert for 50. gong.

SPV AlpinCup Jølster IL

Laurdag 12. februar 2022 inviterer Jølster IL Alpin og Jølster Skisenter til Sparebanken Vest AlpinCup, Storslalåm.

SSF Karusell Tambarrennet

Tambarskjelvar IL inviterer til skicross med fleire element i løypa - hopp, trampelåm, 360 grader, slalåm, kuleløype m.m. Vi prøver å ta opp att tradisjonen med det årlege Tambarrennet!

Hovudlandsrennet 2022

Skikrinsen legg til rette for felles opplegg med kost og losji, og smørehjelp til Hovudlandsrennet 2022 i Holmenkollen. Påmelding kan ein gjere her.

Flott dag på Vangen

Laurdag 5. februar avvikla IL Veten ein flott skidag ved Nordfjord Fritidssenter, med Vetenrennet 2022 og mykje skileik.

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Tverrfjelldilten 2022

Søndag 6.februar er det klart for den niande Tverrfjelldilten. Rennet er seedingrenn til Birkebeinerrennet. Det vert også 10km distanserenn for J/G 15-16.

Vetenrennet 2022

IL Veten inviterer til Vetenrennet laurdag 05.02.22. Rennet vert avvikla i fristil med fellesstart for klassar 13 år og eldre.

Oppdatering krinsrenn langrenn

Elektronisk terminliste er oppdatert pr. 20. januar 2022. Utfordringar med varierande snøforhold gjer at det kan kome endringar tett på sprintstafetten som skal avviklast på Langeland søndag. KM-helga, 28.-30. januar, blir redusert grunna NorgesCup junior.

Praktisk fagøkt på ski

Bli med på praktisk fagøkt på ski i Nordfjord, Sunnfjord eller Sogn! Fagøktene som først var planlagt 31. januar og 1. februar er utsatt til 2.-4. mars.

SSF Sprintstafett 2022

Sprintstafetten er flytta til laurdag 22. januar! Gaular IL og Førde IL inviterar til SSF Sprintstafett laurdag 22. januar! Rennet går i fristil på Langeland med atterhald om snøforhold.

Sølv til Johannes Årdal

Johannes Årdal, Jølster IL, tok sølv i jr. NM stor bakke i Holmenkollen. I morgon, tysdag, skal han hoppe sr. NM stor bakke, det kan du sjå direkte på NRK.

Trenar 1-kurs langrenn

Sogn og Fjordane Skikrins arrangerar oppstart av trenar 1-kurs i Hodlekve 2. og 3. februar 2022.

AVLYST SSF Cup Klepparennet 2022

Søndag 16. januar har Syril IL gleda av å invitere til SSF Cup Klepparennet 2022. Det er meldt store mengder nedbør dei neste dagane, som gjer at det kan kome endringar tett på arrangementet.

Gode prestasjonar på Ål

Elias Helle Felde (Breimsbygda IL) imponerte med to 3. plassar i storslalåm, og 5. og 6. plass i slalåm i FIS-renna på Ål.

Rekrutteringsstøtte alpinklubbar

Sogn og Fjordane Skikrins Alpint ønskjer å støtte opp om det gode rekrutteringsarbeidet som blir gjort i klubbane og tilbyr prosjektsøtte til rekrutteringsprosjekt. Alle alpinklubbar i Sogn og Fjordane Skikrins kan søke.

FIS renn Ål

Elias Helle Felde (Breimsbygda IL) med 3. plass i dagens storslalåm renn på Ål! I dag starta rennhelga for fleire alpinistar i Skikrinsen, fire løparar frå SFSK køyrer renna på ÅL.

SPV Treningssamling Jølster

Da fartssamlinga på Ål vart utsett og det er meldt gode snøforhold arrangerer SFSK Alpint treningshelg ved Jølster Skianlegg, laurdag 8. og søndag 9. januar.

Europacup for Myklebust

Sindre Myklebust (Sogndal IL) er utteken til sine første renn i Europacupen i Berchesgaden SL 6 og 7. januar. Frå krinsen skal også Andreas Strand (Jølster IL) køyre same renn. Andrine Mårstøl (Haugen IL) køyrer Europacup seinare i januar.

SSF karusell Jølstrasprinten 2022

SSF karusell Jølstrasprinten som langrennscross vart avvikla i skileikanlegget i Årdalen 8. januar under fine forhold trass i lite snø. Her var god stemning og mykje skiglede.

Resultat Ullsrennet 2022

Ullsrennet 2022, det første rennet i SSF Cupen 2022 og KM friteknikk jr. og sr. vart gjennomført søndag 2. januar.

SSF Cup og KM jr. og sr. Ullsrennet 2022

Praktisk info om SSF Cup og KM friteknikk jr. og sr., Ullsrennet 2022. Starttider: Klassar t.o.m 12 år start kl. 11.30, 13 år og eldre kl 13.00. Detaljerte startlister er klare i EQ-timing.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Fjord1 Young Attacking Vikings

Laurdag 19. mars inviterer Sogndal IL Alpin, i samarbeid med Sogndal Skisenter og Sogn og Fjordane Skikrins, til lågterskel arrangementet Fjord1 Young Attacking Vikings.

NIF-EPI02, 02
Foto: Hanna Johre / NTB