Hopp til innhold

Rekruttering og skiglede

Vi elsker ski og brenner for skileik hver eneste dag – 365 dager i året. Rekruttering er vårt viktigste satsingsområde.

Vi har ansatt 12 herlige skiklubbutviklere og håper å høre fra deg! 

Skiklubbutviklerne jobber hver dag for å skape lek og moro med ski på beina. Vårt mål er å løfte de A-ene du sikkert har mange spørsmål rundt: Arrangement, anlegg og aktivitet.

«Vi skal komme dit at å bli med på et par episoder med skitrening med barna, skal være like gøy som et par episoder med Netflix», sier skiklubbutvikler Einar Aabrekk.

Visjonen vår er flest mulig, lengst mulig, best mulig – en nasjon bestående av skiløpere.

VI SKAL HA DET GØY PÅ SKI.

Du trenger ikke nye ski, trikkeskinner eller stålkant for å utvikle ferdighetene.

Bli med på inspirasjonskvelder. Finn arealer i naturen som egner seg.

Få verktøy som gjør deg til en bedre trener. Få kursing.

Få innspill til skileik og basisanlegg.

- Vi skal skape levende lokalsamfunn. Vi skal skape identitet. Ski skal være en naturlig samlingsplass for barn, unge, foreldre og besteforeldre. Vi skal ut i naturen og skape mestring på ski gjennom lek og sosiale aktiviteter, sier Sven Håkon Kulbeck.

Sven Håkon er rådgiver krets og klubb i Norges Skiforbund.

Hans oppfordring er klar – og enkel:

TA KONTAKT MED DIN KRETS ELLER KLUBB.

De kan hjelpe dere videre. Til mer skiglede.

- Bli med på foreldrekurs, anbefaler Sven Håkon.

 

SKIGLEDE FOR ALLE (dokumentet)

 

Ønsker du å prøve langrenn, kjøre alpint, hoppe på ski, prøve freeski, telemark eller kombinert kan dere se mer på grenenes rekrutteringssider. 

Gå til alpint
Gå til hopp
Gå til langrenn
Gå til freeski
Gå til kombinert
Gå til telemark

Aktuelt

Engasjement for rekrutterende anlegg

Det er så mye positivt engasjement ute i klubbene i ski-Norge for å skape skiglede og aktivitet for barn og unge. Her er det mange gode idéer og tanker om fremtidens skiidrett, og her har vi noen fine eksempler fra Trøndelag.

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Markedsandeler på mellom 50-60 prosent

Interessen for rulleski er stor, og langrenn har en sterk posisjon som foretrukket underholdning også i sommerhalvåret, viser målinger. Rennene i BLINK og Toppidrettsveka hadde markedsandeler på mellom 50-60 prosent.

Klart for Løypeseminaret 2023

Det tradisjonsrike løypesemiaret arrangeres på Beitostølen 6-8. november. Programmet inneholder som vanlig mange tips og triks, nyheter og gode brukerhistorier.

Ungdomsutøveren i langrenn

I forbindelse med landslagsamling i Trondheim i forkant av Toppidrettsveka arrangerte Sør-Trøndelag Skikrets og Norges Skiforbund en inspirerende kveld om den viktige ungdomsutøveren på Scandic Lerkendal.

Ski-VM vil aktivere hele Norge

Ski-VM 2025 markerte en nasjonal satsning på folkehelsekonseptet AktiVM under Arendalsuka med kulturministeren og skipresidenten til stede.

se flere nyheter Vis alle nyheter
NIF-EPI03, 03