Hopp til innhold

Erik Kårvatn og Edvard Sætran Solli deltok sammen med Stine Haustreis og Malene Blikken Haukøy i VM. Nå ønsker Skiforbundet flere jenter og ungdom til randonee. (Pål Ellefsen)

Norge tildelt to plasser i ungdoms-OL 2020

I Randonee får Norge delta med en gutt og ei jente under ungdoms-OL i Lausanne, Sveits. Skiforbundet håper nå på økt rekruttering av unge utøvere.

Under VM i Villars i Sveits var det kvalifisering til ungdoms-OL i Lausanne 2020. Norge hadde to utøvere med i kvalifiseringen i VM, Erik Kårvatn og Edvard Sætran Solli. Begge gjorde en god figur i VM og nå har Norge blitt tildelt plass til en jente og en gutt under ungdoms-OL. 

Pål Ellefsen er medlem i Skiforbundets randoneeutvalg. Han håper nå på økt rekruttering av yngre utøvere til randoneesporten. - Vi ser det er blitt flere unge utøvere som deltar i lokale idrettslag rundt om i landet, men vi trenger flere unge som også ønsker å konkurrere. Nå håper vi muligheten for en plass i ungdoms-OL kan gi insirasjon og føre til at flere unge ønsker å delta på randoneetreninger og i konkurranser. Vi oppfordrer alle unge og spesielt jenter som ønsker å prøve randonee om å ta kontakt med randoneeklubben eller det lokale idrettslaget. For å delta i ungdoms-OL må man være født i 2002 eller 2003 i tillegg til å tilfredstille kvalifiseringskravene til OL som vil bli offentliggjort senere i år. 

Ungdoms-OL 2020 arrangeres i Lausanne i Sveits i tidsrommet 9. til 22. januar. Randonee er med som sport for første gang, og det skal konkurreres i individuell, sprint og stafett. 

I Norgescupen i randonee kan ungdom delta og prøve topptur i konkurranseformat i egne løyper for ungdom. Skiforbundet Randonee sin sponsor Dynafit stiller med skipakke på noen av Norgescuprennene for de som har lyst til å teste ut randonee.

Gjenstående konkurranser i Norgescupen er Romsdal Rando 30. mars, Randoenern 6. april og Tromsø Arctic Skimo (tidligere Skittentind Rando) 3-4. mai.

Siden ungdoms-OL går såpass tidlig på sesongen kan det være lurt for de som synes det høres interessant ut å delta i OL å ta kontakt med skiforbundet randonee, eller den lokale randoneeklubben så snart som mulig. For ungdom som ønsker å konkurrere om plass til ungdoms-OL kan det være lurt å delta i Norgescupen allerede i år.

Les mer om randonee i Lausanne 2020

NIF-EPI03, 03
NTB scanpix