Hopp til innhold

Para-alpinistene er i gang med ny sesong

Para-alpint med både landslag og utviklingslag har gjennomført samling på Folgefonna. Les mer om samlingen her.

RAPPORT FRA SKISAMLING PÅ FONNA

I perioden 23-27.5 ble første skisamling denne sesongen hvor landslag og utviklingslag er samlet avholdt. Også denne sesongen blir samlingene både for landslag og utviklingslag planlagt og gjennomført i et samarbeid med Agder og Rogaland Skikrets. Tema for denne samlingen var super-g og utfor, og samlingen ble gjennomført under suverene forhold og vær på Fonna.


Jesper Saltvik Pedersen

Deltakere på samlingen var landslagsløper Jesper Saltvik Pedersen, Marcus Grasto Nilsson fra utviklingslaget samt medtrenende Thomas Daae. Trener på samlingen var landslagssjef Hans Blattmann og servicemann var André Nilsen.


Marcus Grasto Nilsson

Overnatting og mat var organisert på «Hovdenhuset» i Krossdalen, som Agder og Rogaland Skikrets leier.

Plan for samlingen:

Sportslig utbytte:
Med de forholdene vi fikk, både med tanke på vær og snø, så ble utbyttet trolig bra. Verken Thomas eller Marcus hadde kjørt utfor tidligere og ellers begrenset med super-g, så for dem var dette svært nyttig.


Thomas Daae

Samarbeidet med skikretsen bidro ellers til at vi hadde to fartsarenaer til disposisjon, samt et bølgefelt, noen som bidro til større variasjon i innholdet. I den lengste traseen ble løperne trukket opp mot toppen av breen og vi fikk da en super-g og utfor-trase på over 90 sekund kjøretid. 3 av fire netter med nattefrost gjorde også arbeidet betydelig lettere og sikkerheten bedre.
I tillegg til skitreningen ble det gjennomført 3 barmarksøkter (utholdenhet, styrke og hurtighet), samt møter hver dag med videoanalyse, planer videre m.m.

Neste samling for gjengen skal gjennomføres på Fonna i tidsrommet 15-24.juni.

Rapport fra; 
Hans Blattmann, Landslagssjef para-alpint. 

NIF-EPI02, 02
Morten V. Eriksen