Hopp til innhold

Vellykket miljøsamling under Ridderuka

16 barn deltok på årets miljøsamling på Beitostølen. Les litt mer om hva de gjorde i løpet av samlingen.

14.mars-18. mars var det igjen duket for Miljøsamling på Beitostølen.
16 deltakere i alderen 9-14 år, ledsagere, trenere, foreldre og besteforeldre inntok Beitostølen onsdag kveld. Knallvær og mange centimeter med snø ventet oss da vi kom frem. Litt informasjon om morgendagen og oppstart for samlingen ble gitt ut før alle gikk til ro mer eller mindre spente på hva samlingen ville bringe. 

Vi våknet opp til gråvær og litt snø i lufta. Dagen startet med «Utetimen», et samarbeidskonsept mellom Skiforbundet og Sparebank 1 på ski nede på World cup stadion.
I «Utetimen» kobles lek og selvgående aktiviteter sammen med spørsmål i en kunnskaps- og aktivitetsløype med blant annet tangram der bevegelse, geometri og samarbeid mellom utøverne får råde.


Etter felles lunsj dro de som skulle kjøre Storslalåm på fredag opp i alpinbakken for å kjøre litt og forberede seg til morgendagens konkurranse. 

De andre dro ned til Helsesportsenteret hvor det ble det kjørt en basisøkt inne i hallen. På agendaen stod styrke, balanse, koordinasjon, og ulike leker som utøverne bestemte. Vi avsluttet denne aktivitetsfylte dagen med svømming og lek i bassenget før vi dro tilbake til Hegge 50 for middag og litt avslapping før kvelden var omme.

Fredag var fokuset rettet mot ukas første konkurranse for alpinistene. De som skulle være med på dette dro opp i bakken for å kjøre gjennom løypa noen ganger sammen med sine ledsagere på forhånd, og klargjøre seg for to omganger med Storslalåm. Resten av gjengen kjørte en økt med skilek og skiskyting, før veien gikk opp i bakken for å heie på alpinistene i finaleomgangen. Godvær og grillmat ble nytt sammen med resten av de som deltok på Ridderuka. 

Men denne gjengen ligger ikke på latsiden, så når maten var fordøyd ble det en ny økt nede på langrennstadion for alle.
Masse sosiale leker stod på programmet etter middag.

 Lørdag var det duket for finalen, Ridderrennet. Her fikk utøverne bryne seg på ulike distanser ut i fra alder med start og mål inne på stadion ved Beitostølen helsesportsenter, som var fylt av mennesker som heiet og sørget for god stemning. I løypa hadde foreldrene spredd seg for å heie på utøverne. I tillegg til konkurransen lørdag dro vi på ettermiddagen ut og akte i finværet like ved Hegge 50. Etter en velsmakende middag var det premieutdeling oppe i Beitohallen. Alle fikk sin velfortjente premie og vi avsluttet kvelden med quiz og biljardkonkurranse, utøverne mot ledsagerne.

 

Søndag morgen var det fotosesjon, fellesbilde måtte vi jo ha.
Etter utøvernes ønske ble det både aking og skileik i bakken sammen med foreldre og søsken som en avslutningsøkt på samlingen og etter lunsj var det tid for å si takk for oss å sette kursen hjemover.

Takk til alle utøvere som gjorde dette til en strålende samling med gode holdninger, godt humør og stor innsatsvilje, arbeidet dere legger ned gir resultater. Takk også til alle foreldre som bidro og til vår samarbeidspartner AssisterMeg som også var tilstede under samlingen og bidro med både ledsagere og på matfronten

Til slutt en stor takk til dyktige trenere og ledsagerne som holder i trådene og motiverer utøverne til topp innsats. Håper å se igjen alle neste år, pluss nye ansikter!

nif-epi04, 04
Morten V. Eriksen