Hopp til innhold

Eirik Bye og Arvid Nelson i godt humør etter en god avslutning på World Cup ( Foto; Kjell Arne Bangen Johnsen )

Sterk avslutning på World Cupen

2 pallplasser til Eirik Bye og Arvid Nelson og 2 pallplasser til Birgit Skarstein som også tok med seg sammenlagttrofeet hjem.

Siste runde i WC ble unnagjort i finske Vuokatti. 
Totalt 4 pallplasser og ett sammenlagttrofe ble med hjem til Norge. 

Birgit Skarstein åpnet WC runden med å ta sin første World Cup seier på 5 km. 
På sprinten i friteknikk torsdag fulgte hun opp med 2. plass, mens duoen Eirik Bye og Arvid Nelson endelig fikk marginene på sin side og gikk inn til nok en pallplass  for Norge med sin 3. plass i klassen for synshemmede. 

Birgit Skarstein endte akkurat utenfor pallen, snaue tre sekunder etter 3. plass, på fredagens langdistanse. Men med denne fjerdeplassen så sikret hun seieren sammenlagt i World Cupen. 
Denne dama har det travelt og hadde forlatt Finland med kurs mot Seiser Alm hvor de siste forbredelser for Paralympics skal gjøres da det var premieutdeling. 
Men vi fikk noen ord med henne etter langdistansen om følelsen av å vinne WC sammenlagt; 

Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson fortsatte i samme spor som på sprinten og gikk inn til ny pallplass på sin klassiske 20 km fredag, kun svenske Zebastian Modin greidde å tukte gutta fra Norge. 2 pallplasser på 2 dager er god balast å ha med seg inn mot de sist forbedelser til Paralympics om  tre ukers tid. 
Med en siste sterk innspurt i World Cupen endte disse gutta til slutt nummer 4 sammenlagt. 
4. plass ble det også på Håkon Olsrud i Menn stående. Han hadde en tyngre dag i sporet i dag og endte på 7. plass på sin 20 km. 

Trygve Toskedal Larsen endte til slutt på 8 plass på dagens 15 km for sittende, og totalt så ble han nummer 6 i sammendraget i WC.

Eirik og Arvid var naturlig meget fornøyde med denne World Cuprunden hør hva de har å si; 


- "Etter en trøblete høst med skade og mye tannproblemer så la vi tre sammen en langtidsplan fram mot paralympics. Den gikk ut på å skynde seg sakte og trene riktig. I Tyskland skulle vi trene, i Finland vise resultater og hva planen tilsier vi skal i paralympics gjenstår å se" sier trener Kjell Arne Bagen Johnsen. 

Flere bilder fra World Cupen kan du finne på våre instagram og facebooksider, Skiforbundet Funksjonshemmede. 
Følg også lagets instagram, Syn og lemlauslandslauget og facebookside, Para elite

Fullstendige resultater fra hvert enkeltløp i World Cup og sammenlagt resultatlister finner du på Skiforbundets hjemmesider

NIF-EPI02, 02
Morten V. Eriksen