Hopp til innhold

Første WC i para-langrenn

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere til sesongens første para-WC i finske Vuokatti 12.-16. desember.

Første WC for para i langrenn arrangeres i finske Vuokatti. Onsdag 12. desember er det klart for 10 km for menn (stående) og 7, 5 km for kvinner (stående), mens sittenende kvinner og menn går henholdsvis 5 og 7,5 km.  Torsdag 13. desember er det klart for 2,5 km for kvinner, og 5 km for menn. Den første verdenscuprunden avsluttes med sprint klassisk søndag 16. desember (alle klasser).

Konkurranseprogrammet (starttidspunkt er kl. 09:00 norsk tid alle dager):
12. desember 7,5 km sittende kvinner og menn og 10 km klassisk, stående kvinner og menn
13. desember 2,5 km sittende kvinner og menn og 5 km fri teknikk, stående kvinner og menn
16. desember sprint klassisk, alle klasser
NB: For nærmere starttider på konkurransene vil vi oppdatere disse sidene etter lagledermøtene dagen før hver konkurranse på denne siden. 
Starttider finner dere på denne linken

Disse stiller for Norge:
Kvinner:
Vilde Nilsen, Kvaløysletta Skilag
Birgit Skarstein, Frol IL
Isabell Katharina Valen, Innstrandens IL

Menn:
Johannes Birkelund, Oppegård IL
Eirik Bye, Oppegård IL
Trygve Toskedal Larsen, Trysilgutten IL
Håkon Olsrud, Nordbygda-Løten Ski
Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL
Ledsagere; 
Ole-Martin Lid, ledsager Thomas Karbøl Oxaal
Arvid Nelson, ledsager Eirik Bye

Forhåndssak
Troppen er  nå på plass i Vuokatti, og alle gleder seg til å komme i gang med konkurransene. De aller fleste har vært ute og testet løypene mandag ettermiddag. Til tross for at det er relativt lite snø så er det fine faste spor i konkurranseløypene. Vi har spurt trener Bjørn Kristiansen på hvilke forventninger han har foran World Cup starten.
— Jeg er veldig spent. Jeg kjenner hverken konkurrentene eller det internasjonale nivået, men jeg kan si noe om mine egne utøvere. De har imponert meg på utholdenhet og styrke gjennom sommer og høst, og under norgescuprennene siste helga i november på Gålå fikk jeg dette bekreftet.  Så det blir et spennende møte med verdenseliten for Para-langrenn, sier Kristiansen. 

Birgit Skarstein er den av de norske utøverne som gjorde det best i World Cup i fjor, da hun hentet hjem WC-kula sammenlagt i klassen sittende kvinner. Eirik Bye og Håkon Olsrud falt begge rett utenfor pallen i sine klasser, hhv synshemmede og stående, sammenlagt i fjorårets WC med sine 4. plasser. 

Birgit er en dame med mange jern i ilden, her kan du bli litt bedre kjent med jenta fra Levanger som representerer Frol IL

 

Arrangørens hjemmeside     - her finner du også link til Live resultater

Resultater fra konkurransene vil bli å finne på våre hjemmesider 

Følg oss også på Facebook, Skiforbundet Funksjonshemmede og Instagram Skiforbundetfh her vil det bli lagt ut jevnlige oppdateringer med bilder og videosnutter

NIF-EPI01, 01