Hopp til innhold

Fra venstre: Håkon Olsrud, ledsager Arvid Nelson, Eirik Bye og Nils-Erik Ulset

VM-sølv til Norge

Norge gikk inn til sølv på stafetten i klassen "Open Relay" under World Para Nordic Skiing Championship i Finsterau

Sølv til Norge på dagens stafett i Finsterau!!
- Da er mesterskapets hovedmål om medalje på stafett innfridd, vi håpet på bronse, så sølv er ren bonus. Løperne var godt forberedt oghat hatt stafetten i bakhodet under hele oppkjøringen. Moro at vi lykkes" sier landslagstrener Lars Berger. 

Det var fire veldig glade og fornøyde gutter vi møtte etter målgang; 
1. og 3. etappeløper Nils-Erik Ulset forteller om sine etapper;
- Jeg ble kavende litt for mye på første etappen, følte jeg aldri kom helt inn i den, rett og slett dårlig, men fikk tatt meg vesentlig sammen til 3. etappen og gikk en mye bedre etappe - vi gjorde alt i alt en bra stafett.

2. etappeløper Håkon Grønsveen sier om sin innsats i dag;
- Jeg gikk ut sammen med Kazakhstan, vi bytta på å dra og jobbet bra sammen, så vi tok igjen endel lag, deriblant Canada. Jeg følte det gikk greit, ga det jeg hadde hele veien, så jeg er greit fornøyd med egen innsats og strålende fornøyd med dagen.

Ankermann Eirik Bye smiler fra øre til øre og sier at i dag ble det rene sjarmøretappen.
- Gutta hadde gjort en fantastisk jobbog vi hadde god klaring ned til neste lag, så det var bare å gå ut å kose seg og prøve og jage innpå teten. Vi tok jevnt innpå, men det var for langt opp til Frankrike. Jeg er strålende fornøyd med sølvet..

Ledsager Arvid Nelson er rørt over at de som lag har gått inn til sølv.
- Jeg er ekstra glad for at det er disse gutta vi gjør det sammen med. Vi trener og jobebr sammen hver dag for dette!


Gutta under blomsterseremoinien. Gull til Frankrike og bronsen gikk til Canada. 

Tidligere på dagen gikk Norges lag i klassen "Mixed Relay" inn til en flott 5. plass. 
På dette laget gikk Trygve Toskedal Larsen 1. etappe, mens debutant Vilde Nilsen gikk både 2. og 4. etappe, mens Birgit Skarstien gikk 3. etappen. 
De gjorde gode løp alle sammen, og debutant Vilde ble virkelig "kastet ut til ulvene" da hun måtte gå mot blant annet svaksynte menn på sine etapper, og flere av de gikk kun et etappe, mens ungjenta gikk to tøffe etapper. Så all honor for vel gjennomførte etapper både av Vilde og våre to piggere, Birgit og Trygve. 


Femteplass. Fra venstre: Birgit Skarstein,  Vilde Nilsen og Trygve Toskedal Larsen.

Trenerteamet, Lars Berger og Kjell Arne Bangen Johnsen var selvsagt veldig fornøyde med dagen og gledet seg stort sammen med løperne og resten av støtteapparatet!Komplette resultatlister finner du på våre nettsider
Flere bilder fra dagens konkurranser vil bli å finne på våre facebooksider, skiforbundetfh 

Vi hviler ikke lenge på laubærene -torsdag er det klassisk langdistanse på langrennsfolket - fortsett og følge oss fra Finsterau!

NIF-EPI02, 02
NTB