Hopp til innhold

Eirik Bye med ledsager Arvid Nelson under 20 km klassisk

VM-bronse til Team Bye

Eirik Bye med ledsager Arvid Nelson gikk inn til sin første individuelle mesterskaps medalje på dagens 20 km klassisk

På start i dagens langdistanser og 2 medaljer, og det på en dag hvor vi var åpen for medaljer, men uten de største forventningene smaker det ekstra godt med medaljer - først sølv til Brigit og så nå bronse til Eirik og Arvid. 
Eirik og Arvid har jobbet sammen i to år for å klare pallen, og at de nå klarer det her under et VM er jo utrolig. Disse gutta har brutt noen grenser sammen, så dette er virkelig moro sier trener Lars Berger. 


To glade bronsegutter fv. ledsager Arvid Nelson og Eirik Bye

Det er to tydelig glade og litt "tomme" gutter vi møter etter blomsterseremonien. En drøm har gått i oppfyllelse!
Dagen i dag har vært en drøm sier Eirik Bye, "Vi våknet i dag og tenkte at dette var en veldig viktig dag for oss, for dette var et løp og en distanse vi har sett fram til i hele år. Vi hadde forhåpninger om å være med å kjempe om pallen, men vi viste at det ville bli tøft. Vi åpnet passe greit og gikk jevnt hardt hele veien og fikk mange positive sekunderinger underveis, og da var det bare og mate på. Hviterusseren Holub, som ble fjerdemann i dag begynte å nærem seg på slutten, men vi greidde å holde unna - dette er helt sykt"
Ledsager Arvid understreker bare at dette her er veldig gøy. "Vi hadde et mål når vi dro hit, det var å gjøre det bra i stafetten, det klarte vi med sølv i går. Så hadde vi en drøm om å klare å ta en individuell medalje - det er en drøm som nå har gått i oppfyllelse. Det var et veldig "hårete"mål følte vi selv, men så gøy det er når vi lykkes! Vi gikk fint sammen og godt på ski i store deler av løpet i dag, så det var bra at det holdt helt inn sier Arvid Nelson som er Eirik ledsager. 
Eirik tilføyer at de har vært med å kjempe om pallen i flere WC- konkurranser i vinter, og at vi nå greier dette i VM er nesten litt rørende  - nesten litt for godt til å være sant sier han. 
De ser fram til medaljeseremonien senere i dag, det blir stort å få sine første individuelle medaljer. 

<
Blomsterseremoni synshemmede langdistanse; 
fv.  Johannes Anderson og Zebastian Modin, SWE,  Graham Nishikawa and Biran McKeveer, CAN, ledsager Arvid Nelson og Eirik Bye, NOR

Vår andre stående utøver på start i dag, Håkon Olsrud, hadde en litt tung dag i løypa og gikk til slutt inn til en sjuende plass. 

Fullstendige resultater finner dere på våre hjemmesider
Flere bilder fra dagens konkurranser vil bli å finne på våre facebook sider, Skiforbundet fh

nif-epi04, 04
NTB