Hopp til innhold

Vilde Nilsen, 16 år og VM debutant

Vilde Nilsen fra Tromsø Skiklubb debuterer i årets World Para Nordic Skiing Championship i tyske Finsterau

Vilde kom inn på Rekruttlaget foran årets sesong, og i desember fikk hun sin internasjonale klassifisering i forbindelse med WC-åpningen i finske Vuokatti. Der debuterte hun også i internasjonal sammenheng, hvilket hun gjorde med bravour. 
4. plass i klassisk sprint og en flott 7. plass i kortidistanse skiskyting. 
Med meget gode resultater også i uttaksrenn i Norges Cupen sikret hun seg en billett til årets VM, hvor hun vil gå sprint friteknikk og stafett. 

Gladjenta fra Tromsø setter stor pris på VM-plassen og gleder seg til utfordringene i Finsterau.
"Jeg tenker at dette blir både spennende og ikke minst lærerikt. Mine forventinger er å prestere så godt jeg kan ut i fra det treningsopplegget jeg har hatt i vinter. Det blir gøy å få være sammen med å prestere sammen med landslaget" sier Vilde som videre forteller at hun har et meget godt samarbeid med rekruttlagets trener, Magnus Evenby. Jeg syns jeg har trent veldig riktig og Magnus har hjulpet meg med et godt opplegg. 

Vilde er en aktiv jente som deltar både i langrenn og skiskyting og hjemme i Tromsø er det treninger sammen med både Tromsø Skiskytterlag og Tromsø Skiteam hver uke. Hun deltar også på samlinger sammen med disse. 
Utenom all trening er det skole og musikk som fyller hennes hverdag. Vilde spiller fiolin, piano og litt gitar. Musikken forteller Vilde at blir som "terapi" for henne, her får hun avkobling fra alt det andre. 

Vi gleder oss til å følge Vilde i VM og dette er en utøver som vi nok vil få høre mye om i framtiden. 

Landslagstrener Lars Berger sier om Vilde;
Hun er en spennende mesterskaps-debutant som har blinket seg ut langrennssprinten i fri teknikk. Hun kjempet seg til en fin 4.plass i sprintfinalen i finske Vuokatti.  Vilde er også skiskytter, men har valgt å fokusere på langrenn denne gangen. Hun er en moden og dedikert skiløper, til tross for sin unge alder. Vi håper hun får det moro i VM.

Les mer om Vilde på hennes profil

Vi har opprettet en samle side med informasjon om mesterskapet, hvor du finner oversikt på øvelser, tidsplan og hvem som går for Norge, diverse linker og mer om hver enkelt utøver - se her

Bilder og nyhetsoppdateringer vil også bli lagt ut på våre facebooksider, Skiforbundet FH

NIF-EPI03, 03
NTB