Hopp til innhold

Trygve Toskedal Larsen, eldstemann i VM troppen er optimist

Trygve som representerer Avaldsnes IL, men bor på Flisa i Hedmark er klar for Para VM i Finsterau, hvor han vil konkurrere både i langrenn og skiskyting

Når Para VM i Finsterau starter, er dette dette Trygves 5. VM, han debuterte i finske Vuokatti i 2009 hvor han var med på stafettlaget som gikk inn til sølvmedaljer.  På de individuelle distansene "ramla" han rett utenfor pallen med 4. og 5. plass på henholdsvis sprint og 10 km. 

Høydepunktet så langt i Trygves skikarriere er nok uten tvil gullet på sprinten under VM i Khanty-Mansijysk, det smakte ekstra godt å sette sterke russiske konkurrenter på plass, på deres hjemmebane. I tillegg gikk han på stafettlaget som gikk inn til en ny sølvmedalje, samt at det ble bronse på 10 km langrenn. 

Starten på årets sesong har vært svært bra for Trygve, med 2 x 2. plass i langrenn under WC åpningen i finske Vuokatti før jul. På sprint og mellomdistanse.
I januar tok han en etterlengtet seier, denne kom på langdistanse skiskyting under WC runden i Ukraina. Under sprinten i langrenn havnet han på den sure 4. plassen etter en taktisk bommert med sporvalg som gjorde at han ble sperret inne. 

Han er den eneste i den norske troppen som deltar på alle konkurranser i både langrenn og skiskyting. Etter hans eget utsagn så er han så "gammel" at han ikke kan ta noen "hviledag", hjulet må holdes i gang... 

"World Cup runden i Ukraina ble brukt til å å kjøre meg lang ned, for så å få en superkompensasjon til VM. NM på Lygna var en viktig del av denne planen sier Trygve som er optimist og gleder seg til VM dagene i Finsterau. 

Landslagstrener Lars Berger; 
Tross i sin alder er Trygve en hardhaus som kan kjempe om medaljer på flere distanser. Han har en seier på Normalprogram i skiskyting i WC i Ukraina, og 2 pallplasser i langrenn fra WC i Vuokatti (FIN). I VM blir han å regne med i kampen om medaljer på Normalprogram og de korte/intense langrennsøvelsene.

Les mer om Trygve og hans meritter på hans profil

Vi har opprettet en samle side med informasjon om mesterskapet, hvor du finner oversikt på øvelser, tidsplan og hvem som går for Norge, diverse linker og mer om hver enkelt utøver - se her

Bilder og nyhetsoppdateringer vil også bli lagt ut på våre facebooksider, Skiforbundet FH


NIF-EPI01, 01
NTB