Hopp til innhold

fv. Toril Skaflestad (skistyret), dagens bronsemedalje vinner Birgit Skarstein, og Kristin Sønstegård, lagets fysio

Ny VM-medalje til Skarstein

Birgit Skarstein gikk inn til sin andre individuelle medalje i dette mesterskapet med bronse på dagens mellomdistanse.

- Åh, det var deilig, sier bronsevinner Birgit Skarstein
- Dagens mellomdistanse var et krevende løp. Jeg håpet jo på at det skulle gå fort, så fokus var å jobbe med arbeidsoppgavene som alltid og jammen så gikk jeg inn til bronsemedalje smiler jenta som representerer Frol IL i Nord-Trøndelag. 
- Dette mesterskapet har bare vært knallbra for meg, spurtoppgjør i sprinten som endte med 5. plass, så en sølvmedalje på langdistansen og så bronse i dag. Det har vært tøft, og det har vært ordentlig bra - ser at jeg nå er på riktig vei når man tenker på neste års Paralympics og ikke minst denne sesongen. Uttrolig deilig sier dagens glade medaljevinner som gjerne vil rette en takk til hele støtteapparatet og alle som har fulgt med hjemmefra, og de som hjelper til hverdag  for at dette skal gå - og det er skikkelig deilig å se at det lykkes, sier hun.


Her jubler Birgit Skarstein (tv) for bronsemedaljen sammen med sølvmedaljevinner Andrea Eskau fra Tyskland

Trener Lars Berger er fornøyd med avslutningsdagen; 
- Birgit gjorde et meget godt løp i dag og endte med ny medalje. Det ble akkurat litt for langt opp for Nils-Erik Ulset som endte på 6 plass knappe 12 sek bak pallen. Han hadde nok ønsket seg noen flere bakker, da denne løypa er litt i flateste laget for han. 
Håkon Olsrud gikk inn til en 8. plass i samme klasse, mens Eirik Bye i klassen for synshemmede endte på 10 plass og hadde litt tunge bein i dag. I klassen sittende menn gikk Trygve Toskedal Larsen inn til 9. plass i dag. Han har gått alle distanser i dette mesterskapet. 

Mesterskapet sett under ett er Berger god fornøyd med:
- Vi "brøytet over" målsettingen om stafettmedalje og en individuell medalje. Faktisk har vi tatt syv medaljer totalt. Omtrent alle deltakerne i den norske troppen med med seg medalje i bagasjen hjem. Det kaller vi suksess - og vi er veldig fornøyd. Nå er vi gira på å gjøre en enda bedre jobb fram mot  PyeongChang og Paralympics neste år. Kanskje greier vi å oppnå noe av det samme eller kanske enda bedre der, sier han.

Nå gjenstår siste medaljeutdeling av avslutningsbanketten her i Finsterau før troppen setter kursen mot Norge grytidlig i morgen. 
Da er det knappe to uker hjemme før de drar til Sør-Korea for pre-paralympics og får prøve neste års løyper.
Deretter fortsetter til de avsluttende WC konkurranser i Japan i forlengelsen.

Se flere bilder fra dagens øvelse på våre facebooksider, SkiforbundetFH 
Komplette resultatliser finner du på NSF`s hjemmesider

NIF-EPI02, 02
NTB