Hopp til innhold

Nils-Erik Ulset, veteranen som går for flere VM medaljer

Nils-Erik Ulset fra Tingvoll er troppens veteran og store medaljegrossist. Nå er han klar for et nytt mesterskap med gode medaljesjanser

Nils-Erik Ulset er en ringrev og en av troppens mest erfarne utøvere. Han tok sine første internasjonale medaljer allerede i 2002 under Paralympics i Salt Lake City, da han debuterte med to gull, på 10 og 20 km fristil langrenn. 
Den gangen var det kun en skiskytterøvelse, og den ble i Salt Lake "ødelagt" for Nils- Erik sin del med våpentrøbbel... 
Under årets VM skal deles ut medaljer i 3 skiskytterøvelser. 

Siden debuten i 2002 har Nils-Erik deltatt i ytterlige 3 Paralympics og 6 VM som har resultert i mange medaljer. 
Under siste VM i 2015 i Cable, USA hentet han hjem 2 medaljer i skiskyting, sølv på mellomdistansen (12,5 km) og bronse på sprinten (7,5km) samt at han var på stafettlaget i langrenn som gikk inn til bronse. 
I 2013 under VM i Sollefteå tok han hjem gullet på langdistansen (15 km) i skiskyting i tillegg til at han var med på bronselaget på stafetten

"Jeg ser virkelig fram til VM og har fått noen gode svar på renn og trening den siste tida som gjør at jeg føler jeg har bra kontroll inn mot VM sier Nils-Erik og fortsetter  Jeg har mål om minst to individuelle medaljer og håper vi kan være med å kjempe om medalje på stafetten i langrenn" 

På spørsmål om hvordan det har gått i verdenscuprennene tidligere denne sesongen svarer Norges største medaljekandidat "Jeg har fått en veldig bra start på sesongen, kanskje spesielt før jul. Jeg hadde ingen toppløp i Ukraina til tross for at jeg var på pallen i alle renn, men jeg fikk god kontroll på hva jeg må forbedre inn mot VM, så tror dette skal bli moro" 
Allerede i dag sitter Nils-Erik på flyet på vei mot Finsterau for å gjøre de siste forbredelser, hans første VM distanse går 11. februar som er skiskyting mellomdistanse.

Les mer on Nils-Erik på hans profil

Landslagstrener Lars Berger om Nils-Erik;
Har hatt en fin utvikling denne sesongen, 4 pallplasseringer og derav en seier i skiskyting og to pallplasseringer i langrenn. Er en sterk fristil løper, og dyktig skytter med en imponerende merittliste fra helt tilbake til 2002. Nils har reell sjanse til å ta medalje på alle distanser i skiskyting, samt distanserennet i fri teknikk.

 

 Vi har opprettet en samle side med informasjon om mesterskapet, hvor du finner oversikt på øvelser, tidsplan og hvem som går for Norge, diverse linker og mer om hver enkelt utøver - se her

Bilder og nyhetsoppdateringer vil også bli lagt ut på våre facebooksider, Skiforbundet FH

NIF-EPI01, 01
NTB