Hopp til innhold

Eirik Bye, "junioren" som begynner å bli voksen..

Eirik er yngstemann på landslaget og eneste utøver med synshemning. Han og hans ledsager, Arvid utgjør et team som sammen jobber mot de beste prestasjonene. Å skulle bli et godt samkjørt team i konkurransesituasjonen er tidkrevende, og det kreves mange timers trening for å få dette tilfredsstillende. 
Eirik og Arvid har tatt konsekvensen av dette og det er ikke få treningstimer disse to har lagt ned sammen. At de begge bor på Lillehammer og studerer på HiL gjør dette noe enklere. 

Eirik har ikke alltid vært like glad i å bli sliten og trene. Å gå på ski har han alltid gjort, men da rolige turer med sjokoladepause som han selv sier. Interessen ble vekket for alvor da han ble dratt med på en miljøsamling, og siden har det bare gått en vei og nå er det definitivt ikke noe problem hverken å bli sliten eller å trene.  

Eirik hadde sin internasjonale debut i langrennsløypa i 2012 - det er tøffe tak å komme inn i dette sirkuset som unggutt og konkurrere mot etablerte seniorer. 

Hans høydepunkt i karrieren så langt er nok stafettbronsen i Sochi Paralpympics i 2014, hvor han gikk sammen med ledsager Kristian Myhre Hellerud og lagkompisene Mariann Marthinsen og Nils-Erik Ulset. Det samme laget tok en ny bronse i VM 2015 i Cable. 

Eirik oppsummerer sesongen så langt; "Etter er god start på sesongen i Vuokatti og en bra treningsperiode i jula gikk jeg inn i WC runden i Ukraina med god selvtillit.  20 km skøyting var kanskje den distansen jeg var mest spent på, ikke vært min beste øvelse. Etter en liten «down» midtveis gikk vi innpå teten på slutten. Endte på 6 plass og med en ikke uoverkommelig avstand til teten, dette må være noe av det beste jeg har gjort i friteknikk.
På begge sprintkonkurransene denne sesongen har vi gått forholdsvis greit videre til finalen, men der har det vært litt stang ut.  Men til tross for fall i finalen i Ukraina, er dette den beste skøytesprinten jeg noen gang har gått, så det lover bra for fortsettelsen. VM sprinten er jo i friteknikk…
Etter hjemkomsten fra Ukraina ble det noen rolige dager før NC konkurranse på Sjusjøen med 15 km klassisk. Så har det blitt en solid treningsperiode med en siste samling før avreise til VM hvor også NM på Lygna inngikk med to konkurranser.  Vi  har vi klokketro på at godformen skal være på plass når det virkelig gjelder i midten av februar"

Landslagstrener Lars Berger;
Eirik konkurrerer i klassen for svaksynte og ledsages av sin gode venn Arvid Nelson. Det har vært mange 4. og 5. plasser i WC for disse to,- men tidsavstanden til pallplass krymper stadig. Eirik ser frem til Sprint F, 20 km klassisk og er Norges klare valg som ankermann på langrennsstafetten.

Les mer om Eirik og hans meritter på hans profil
Bli bedre kjent med Arvid som er Eiriks ledsager 

Følg også gutta på deres blogg, "Team Bye"


Vi har opprettet en samle side med informasjon om mesterskapet, hvor du finner oversikt på øvelser, tidsplan og hvem som går for Norge, diverse linker og mer om hver enkelt utøver - se her

Bilder og nyhetsoppdateringer vil også bli lagt ut på våre facebooksider, Skiforbundet FH

NIF-EPI02, 02
NTB