Hopp til innhold

Birgit Skarstein - fra robåten til langrennskjelken

Birgit er kanskje best kjent fra sin ro-satsing mot PL i Rio, nå har jenta som representerer Frol IL mest fokus på langrennspigging og Para VM i Finsterau

Når det nå drar seg til Para VM i Fisterau, så er dette Birgits andre VM på ski.
Sin internasjonale mesterkapsdebut fikk jenta, som på ski representerer Frol IL i Nord-Trøndelag, under Paralympics i Sochi 2014 hvor hun også har sitt beste mesterskapsresultat fra. Da hun fikk en 8. plass på sprinten som forøvrig lagvenninna Mariann Marthinsen vant. 

Birgit har hatt en veldig bra sesong så langt, startet med WC åpningen i Vuokatti med 2., 3. og 4. plass før jul. På WC runden i Ukraina i januar ble det ny pallplass på sprinten med 3. plass samt en 6. plass på mellomdistansen. 
Jeg føler jeg har hatt forbedringer på alle områder, blitt sterkere, fått bedre kapasitet og blitt bedre teknisk sier Birgit

Birgit konkurrerte ikke på ski i fjorårs sesongen, da var det fullt fokus på forbredelsene i robåten framover mot Paralympics i Rio. "Selv om jeg ikke konkurrerte på ski i fjorvinter gikk jeg mye på ski. Roerne bruker langrenn aktivt i treningsarbeidet i oppkjøringen til rosesongen, det utgjør en stor del av grunntreningen sier hun og fortsetter; " jeg bruker pigging enten det er i rullestol, på kjelke eller på stakemaskin  som en stor del av rotreningen, det være seg før og etter økter på vannet eller som alternativ trening i tillegg til selve roingen. Jeg har hele tiden vært bevisst på å jobbe for en mest mulig effektiv og riktig piggeteknikk på denne delen av "rotreningen". Så det er tilfredstillende å se at den treningen har hjulpet nå som jeg er tilbake i langrennssporet sier Birgit.

Med spørsmål på hvilke forventinger og målsettinger hun har for VM sier Birgit at fokus er å gå inn i VM og prestere det beste hun noengang har gjort. Resultatene så langt i sesongen tatt i betraktning så bør jeg absolutt være med å kjempe om medaljene spesielt på sprinten og mellomdistansen. 
Oppkjøringen til VM har foregått på Sjusjøen/Hafjell området hvor hun har oppholdt seg etter WC i Ukraina, de to NM konkurransene på Lygna inngikk som endel av planen, så ja jeg føler at ting har ting har gått som planlagt og gleder meg nå til å få tatt det ut under VM avslutter Birgit. 

Landslagstrener Lars Berger, 
Birgit som kanskje er mest kjent fra roing, ligger ikke i vinterdvale. Med knappe 5 uker på ski i november/desember kapret hun to fine pallplasser i Vuokatti før jul. Hun er opptatt av teknisk god gjennomføring på ski- og får hun dette til å stemme på de korte distansene i VM, så er hun med i kampen om medaljer. Birgit fyller 28 år samme dag som langrennsprinten arrangeres i VM... Vi håper det blir hennes dag! 

Les mer om Birgit og hennes meritter på ski på hennes profil

Vi har opprettet en samle side med informasjon om mesterskapet, hvor du finner oversikt på øvelser, tidsplan og hvem som går for Norge, diverse linker og mer om hver enkelt utøver - se heraketeknikk 

Bilder og nyhetsoppdateringer vil også bli lagt ut på våre facebooksider, Skiforbundet FH

nif-epi04, 04
NTB