Hopp til innhold

En aktiv uke på Savalen er over

Sommerskiskolen 2015 er historie. Les mer om hvordan utøverne opplevde denne...

Søndag 21 juni gikk startskuddet for årets sommerskiskole med innkvartering og lunsj. Så var det en "fysisk oppstartsøkt" hvor vi sprang rundt på Savalen området får å finne forskjellige poster. Kunnskapen om spørsmåla snakkar vi vel ikke så mye om, det ble uansett ei god økt……  Middag ble etterfulgt av et infomøte.

Neste dag åpnet vi med frokost før det ble ei rulleski økt. For de synshemmde ble det mye fokus på opplæring av ledsagere. Elles gikk det i skyting og rulleski gåing.
Etter lunsj dro vi til Bergstaden hvor en mild utgave av Amazing Race Røros ventet oss. Dette var ulike oppgaver rundt i Røros sentrum med diverse ulike utfordringar.


Viktig å lese kartet riktig... Morten og Herman...

Trygve hadde  kreative oppfatningar om hva spekepølsene var laget av, til de andres store fortvilelse . Trygve fulgte våkent med på premieutdelinga. Vi var etter dette «oforlikte» om pallplasseringene. Sjølv om Trygve hadde klokkerene (?) bevis på feil, er fortsatt ikke de andre laga  einge med lag 3.


Dagens vinnerlag. f.v sjefen Stein Kverneng, Lars, Magnus, Kari og Knut Oskar. Frode var allerede reist for å forberede grillingen.... 

Etter endt premieutdeling for Amazing Race, sto grillfest på Frodes flotte uteplass oppe i Djupsjølia for tur.  

Tirsdag åpnet med ei god spenst og hurtighetsøkt. Det klassiske Savalenværet har fulgt oss så godt som heile tida, men dette hindra oss ikkje å stige ut på ei ny rulleskiøkt på ettermiddagen ilagt skyting for de som ønsket det.
For hytte nr 709 og 711 ble underholdning diskutert denne kvelden.

Onsdag våkna vi opp til nok ein klassisk Savalen dag (grått og trist). Nå trakk vi innandørs og hadde ei bra styrke økt med Frode og Jan Olav.


Alexander under styrkeøkta


Vilde og Isabell under styrkeøkta. 

På ettermiddagen var det duket for det tradisjonelle testløpet, med tidenes største og sprekaste startfelt. Her stilte også lokale juniorer opp. Alle leverte en god innsats, men ingen kunne hamle opp med  landslagstrenar Lars Berger. Hans tid på 16,40 tror vi er en rekord som blir stående lenge.
Trenerduoen drar til i tet, her tauer Morten på Lars opp de første bakkene, før sistnevnte takket for følget.... 

Lars hadde motivasjonsforedrag på kvelden, som var åpent for alle. Her kom det også interresserte fra Tynset for å høre på. 

Torsdag skulle me ha hatt topptur opp på Tronfjellet, men det «flotte» Savalen været hindra oss i den opprinnlige  planen, så det blei ein kortare tur langs vatnet. Etterhvert så bedret været seg og vi kan si at vi har vært heldige og unngått mye regnvær under øktene, selv om tempertauren ikke akkurat minner om sommer......
Seinare gikk nokon på rulleski mens andre slappa av og bada.

Så ble det klart for middag og tidenes beste underholdning.... 

Her var det mange ulike innslag og mykje latter!!  Kveldens vinner ble Team Karmøyekspressen - deres innslag finner du på videoen nederst på denne sia.

Samlingas siste dag bestod av ei knallhard intervall økt i slalåmbakken før vi pakka (fordelte sokker og klær etter beste evne....), spiste lunsj og reiste heim.
Takkar deltakarar, trenarar, ledarar og anna støtteapparat for ei flott uke. «sjåast til neste år».

Flere bilder fra årets sommerskiskole finner dere på våre Facebooksider, Skiforbundet FH

Tider fra testløpet onsdag; 
Friteknikk;
1. Lars Berger 16:40
2. Morten Eilifsen 17:33
3. Sigve Smedshammer 18:52
4. Anders Nyaas 19:38
5. Sondre Strømsøyen 20.02
6. Erlend Slokvik 22:16
7. Guri Sandvold 23:15
8. Vilde Nilsen 27:32

Klassisk
1. Trygve Larsen 21:48
2. Jon Ivar Sandhaugo 22:25
3. Thomas Karbøl Oxaal 23:45
4. Johannes Birkelund 25:30
5. Knut Sørskår 26:06
6. Anne Karen Olsen 26:18
7. Magnus Rød 27:00
8. Hanne Vadseth 32:12

Løp
1. Cato Zahl Pedersen 24:46
2. Alexander Letrud 26:42
3. Linda 27:07
4. Isabell Valen 45:11

NIF-EPI01, 01
fnugg