Hopp til innhold

Arvid Nelson - ledsager

 

Klubb: Svarstad IL Ski
Krets: Telemark og Vestfold
Rolle: Ledsager
Født: 24.04.1995
Hjemsted: Lardal
E-post: ski.arvid@gmail.com
Yrke: Student

Arvid er Eiriks faste ledsager, sammen utgjør de et team som skal prestere optimalt sammen. Ledsageren er viktig for at den synshemmede utøveren skal prestere optimalt. 
Her kan du bli litt bedre kjent med Arvid og hvordan han opplever rollen som ledsager.

Hvem er Arvid?
Jeg er kommer fra Lardal som ligger i Vestfold. Jeg har gått aktivt på ski fra 11 års alderen. Jeg går for Svarstad IL SKI  Jeg bor og studerer i Lillehammer nå. Før jeg kom til Lillehammer gikk jeg 3 år på Meråker Videregående Skole. Jeg har vært aktiv som junior og satser fortsatt hard på ski, også på egenhånd.

Hvorfor ble jeg ledsager?
Jeg gikk tre år på Meråker videregående skole. Der ble jeg god venn og klassekamerat med Eirik Bye. Siden Eirik brukte 4 år på videregående, dro jeg ett år før han til Lillehammer. Det året holdt vi fortsatt kontakten, og under en av mine mange sykdomsperioder skulle Eirik gå ett skirenn han ikke hadde ledsager til. Da tilbudte jeg meg å dra opp til trønderlag for å gå med han. Jeg har et brennende ønske om å nå mitt ytterste potensiale som skiløper. Jeg tenkte at å være ledsager, være en del av et lag, god trening, gode verdier og godt sosialt samvær var en fin vei for meg videre for å også oppnå mine personlige mål. Samtidig er det å være ledsager noe jeg ser på som en svært viktig oppgave og noe jeg er stolt av å være. Så jeg tilbudte meg å være ledsager for Eirik. Jeg er svært glad for at han ønsket meg, og jeg har mål om å gjøre en god jobb for han. Jeg vil løfte han frem til medaljer. Ikke fordi det er jobben min, men fordi det er vennen min som går bak meg i sporet. Jeg tråkker min egen sti, det å være ledsager er flere kilometer på den.

Hva innebærer ledsager rollen?
En ledsager må beherske idretten han skal ledsage i godt. Han må ha et høyere kondisjonsnivå enn utøveren. I en individuell idrett som langrenn er ledsagerens oppgave å være utøverens øyne. Det vil si at man må beskrive deler av terrenget mens man går, så utøveren kan få utnyttet sin teknikk best mulig. I en konkurranse situasjon, må man også fortelle hvor langt det er igjen, om vi holder på å ta igjen noen, hvor idealsporet er og lignende. Man finner som oftest ut en god måte å løse dette på sammen med utøveren.

Hvordan opplever Arvid å være ledsager og hva gir det han?
Å være ledsager er noe jeg er veldig stolt over. Det føles godt å vite at man kan gjøre en forskjell. At det man gjør betyr noe for noen andre. Jeg vet at min familie er veldig fornøyd med rollen jeg har som ledsager. Og hver gang jeg er ute og gjør en god jobb skulle jeg ønske at min bestefar kunne se meg, han var kanskje min største fan og jeg håper han hadde vært stolt over meg. Å kunne være ute å dele idrettsglede med noen andre, vet alle som driver idrett er litt bedre, enn å tusle rundt helt alene.

Hva sier du til andre som kunne tenke seg å være ledsager?Kanskje er det tilfeldig at jeg er ledsageren til Eirik, kanskje ikke. Jeg oppfordrer alle som kunne tenke seg å være ledsager til å ta kontakt. Vær nysgjerrig, spør og kast deg ut i noe spennende. Du får masse tilbake og man kan virkelig føle en idrettsglede man ikke klarer å få på egenhånd. Har du lyst på en ny venn og oppleve den delen av idretten som faktisk ikke er egosentrisk, men meningsfull. Ta kontakt.      

 

nif-epi04, 04