Hopp til innhold

Matias Gjestvang Brandt

Jeg er 26 år gammel og kommer fra Lørenskog, utenfor Oslo.
Er utdannet som faglærer idrett og har nylig tatt en master i folkehelse med vekt på endring av livsstilsvaner. 

Har alltid vært glad i å være i aktivitet, og idrett har hatt en stor rolle hele livet. Da jeg var 16 år flyttet jeg til Meråker og begynte på skigymnas for å satse langrenn. Satsingen fortsatte noen år på Lillehammer før venner og studier fikk størst prioritet.

Etter at jeg ga meg med langrennsatsingen kom jeg i kontakt med en blind gutt som lurte på om jeg kunne stille som ledsager på et skirenn på Beitostølen. En som er synshemmet eller blind er nemlig helt avhengig av å ha en ledsager for å kunne komme seg ut i aktivitet. Etter dette skirennet på Beitostølen fikk jeg virkelig øynene opp for paralangrenn og jeg innså hvor kult og inspirerende det er å være ledsager.

De seks siste årene har jeg vært ledsager for flere synshemmede langrennsløpere ved ulike anledninger. Den gleden og det samholdet jeg opplever med utøveren når vi løser utfordringer sammen er helt unikt. Rollen som ledsager har faktisk bidratt til jobben jeg har i dag der jeg jobber som ledsager for langrennsløperen Emil på Dønski videregående skole i Bærum.  

Se hvorfor Matias ønsket å være ambassadør; 
Synstolket versjon av videoen

nif-epi04, 04