Hopp til innhold

– Inspirerende med landslagsbesøk

– Tusen takk for denne inspirerende økta. Vi er svært takknemlig, sier kretsleder i Østfold Skikrets, Tore Sandem etter at ungdommen fikk være med herrelandslaget i langrenn på en løpetur i Fredrikstadmarka.

  
Nysjerrige ungdommer i dialog med noen av verdens beste langrennsløpere og landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Det var langrennskomiteen i Østfold som inviterte alle som er 11 år og eldre til en treningsøkt sammen med langrennslandslaget landslagets base, Onsøy golfbane torsdag. Her fikk fremtidens langrennsløpere i Østfold et møte med flere av verdens beste langrennsløpere.
– Det er veldig motivere for oss at ungdommen får møte sine helter, også setter vi pris på at de for andre året på rad legger en samling hit til Østfold, sier Sandem.Eirik Myhr Nossum og Tore Sandem.

Vil gjerne tilbake
Etter økta ble det fotoseanse, og flere av deltakerne fra flere Østfold-klubber benyttet anledningen til å få noen tips fra landslagets løpere med tilhørende støtteapparat.
– Vi kommer gjerne tilbake neste år. Det er superbra for oss å ha en samling i Østfold på denne tiden av året. Vi får trent skikkelig barmark, og det blir lagt meget bra tilrette for oss her på golfbanen. Craft fortjener stor honnør for at vi får til en slik samling for landslagene her i Østfold. Det er også viktig for oss å bidra inn mot krets og klubb når vi er på samling, og det var kjempebra å få til en økt sammen med flere av de lovende ungdommene i kretsen. Østfold har hatt gode skiløpere på høyt nivå tidligere, og det er også mulig i fremtiden, sier fagsjef toppidrett i langrenn i Norges Skiforbund, Per Elias Kalfoss.Landslagene benytter også anledningen på samlingen i Østfold til å planlegge VM-sesongen i detalj med møtevirksomhet mellom treningsøktene. Landslagssamlinga i Østfold avsluttes til helga med blant annet IDYLL x Craft Run på Dampskipsbrygga i Fredrikstad.


 

NIF-EPI01, 01