Hopp til innhold

Knut Ole Simonsen i full fart ut av startblokkene på sprinten der han endte på 12. plass.

Avslutningshelg for Norgescup junior: Gode prestasjoner fra Trøsken og Eidsberg

Knut O. Simonsen våknet opp til en solid formtopp og avsluttet sesongen med en sterk 12. plass i sprinten, mens Elise F. Simonsen og Tora R. Weng gikk inn til 13. og 14. plass i Norgescup-finalen på distanse.

Avslutningshelgen for Norgescup junior var i år som i fjor, slått delvis sammen med NM del 2 for senior. Fredag ble det gått 5km og 10km klassisk på Lillehammer, mens juniorene flyttet videre til Skeikampen for avsluttende sprint i friteknikk på lørdag og fellesstart klassisk på søndag.

Fredagens NRK-sendte distanserenn ble en tøff affære med knallharde løyper, 5 plussgrader og sugende klisterføre. Etter en del motgang tidligere i sesongen, fikk endelig Bror Filip Korsæth (Trøsken IL) sitt favoritt-føre med våt "slush", og løp inn til årsbeste på distanse. Marcus Dahl-Rismyhr (Trøsken IL og Team Swenor) fikk også en resultatmessig opptur i eldste gutteklasse som gir håp for neste års seniorsatsing.

På lørdag flyttet juniorene over til Skeikampen for finale i sprintcupen. Knut Ole Fredheim Simonsen i M18 har hatt en litt vanskelig sesong etter sykdom i januar, men formen har vært stigende de siste ukene.
"Ambisjonene har blitt nedjustert utover sesongen, så å komme videre til kvartfinalen var veldig moro", fortalte han rett etter prologen.
Det stoppet imidlertid ikke der. I kvartfinalen tok han seg videre etter en sterk avslutning, og i semifinalen manøvrerte han godt fra en litt vanskelig startposisjon. I siste motbakke og ut på oppløpet demonstrerte han høy toppfart, men det holdt dessverre ikke til finale, og han røk ut med 16 hundredeler.
"Det var viktig med en liten opptur nå på slutten, det gir motivasjon for neste år," avslutter Trøsken-gutten som går videregående på NTG Lillehammer.

Søndagens finale i distansecupen ble preget av fallende nysnø og nullføre. De som prøvde seg på klister hadde ingen sjanse, og rubbskiene hadde tendens til både ising og dårlig feste. Etter en del nerver og knot i smørebua for å finne riktig sandpapir, var det klart for fellesstart. Tora Rønneberg Weng (Eidsberg IL) og Elise Fredheim Simonsen (Trøsken IL) forsvarte Østfolds farger i den eldste juniorklassen. Elise klinket som vanlig til fra start og fulgte teten til det ikke holdt lenger, og det endte med en fin 13.plass for sisteårs-junioren. Tora har slitt med klassisk-formen tidligere i år, og valgte et litt roligere start-tempo. Det ble imidlertid tidlig klart at dagsformen var god, og etter et meget godt disponert løp havnet hun til slutt på en sterk 14. plass, noe som er årsbeste på klassisk distanse.


Elise Fredheim Simonsen (tv.) og Tora Rønneberg Weng med sterke prestasjoner i Norgescup-finalen.

Begge jentene satser videre på langrenn til neste år. Tora avslutter videregående skole på Hovden i år og har ett år igjen i juniorklassen. Det er en viss mulighet for at hun blir sambygding med Elise som fortsatt bor på Lillehammer etter at hun fullførte NTG i fjor.

NIF-EPI03, 03