Hopp til innhold

Trøsken IL laget skiløype i sentrum for sarpingene

Da Trøsken IL ble spurt av Sarpsborg Idrettsråd om å lage skiløype i Dumpa aktivitetspark manet de til dugnad. Nå kan sarpingene utfolde seg i en nesten 400 meter lang løype «rett utenfor døra».

Først ble viftekanoner kjørt ned fra området rundt Harehjellhytta som er klubbhuset til Trøsken IL. Brannvesenet stilte med trykkforsterkerpumpe og snøkanonene gikk for fullt gjennom hele helga. Etter fire døgns innsats av Trøsken IL er dosede og preparete løyper klare til bruk i Dumpa aktivitetspark. 

- Vi i Trøsken IL hadde en dialog med idrettsrådet i Sarpsborg kommune som ønsket å gi noe tilbake til befolkningen. Dette har vært en dugnadsbasert innsats fra oss med støtte fra idrettsrådet. Vi kjører døgnet rundt i fire døgn og klubben blir godtgjort med noen dugnadskroner for snøproduksjonen, sier leder i Trøsken IL Finn Henry Lillestrand.

Lillestrand forteller at det er en kombinasjon av skiløype og skileikområdet som møter de som turen til Dumpa ved Sarpsborg stadion. Idrettsrådet i Sarpsborg har også etablert utlån av ski, akebrett og skøyter til alle som ønsker å prøve seg på vinteraktivitet.

-Trøskens anlegg ligger omtrent en mil utenfor byen. For noen kan det virke skummelt å reise til et område med kunstsnø, hvor man tenker at det bare er proffe skiløpere. Det er bra for rekrutteringen å få på plass dette, nå som vi endelig har fått en god og kald vinter, sier Lillestrand som håper tiltaket gjør at flere tør å prøve seg i sporet. 

– Det er flott å se bilder fra Sarpsborg sentrum med skiaktivitet for alle. Spesielt hyggelig er det å se alle de glade barna som, i disse dager hvor mye annet er stengt, på en trygg måte være utendørs, leke og ha det morsomt. Vi har alltid sagt at vi trenger skianlegg der hvor folk bor. Når terskelen for skiaktivitet er lav, blomster aktiviteten. Dette er et samarbeid til etterfølgelse. Her har Trøsken stilt opp med snøkanoner, kompetanse og masse dugnadsinnsats for å lage et flott anlegg. Brannvesenet med trykkforsterkingspumper og idrettsrådet med utlån av ski, skøyter og akebrett til alle som ønsker å prøve seg på vinteridrett. Dette er bra, sier skipresident Erik Røste.

 Ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje er stolt av dugnaden og oppfordrer andre byer til å følge etter.
-Det er en fantastisk gladsak at Trøsken IL stiller opp og produserer løyper. Vi har lite naturlig snø og Dumpa ligger i nærheten av en stor ungdomsskole og flere barnehager. Med en streng korona-situasjon er det bra for dem å få beveget seg. Trøskens anlegg er et godt stykke unna sentrum og ikke alle barn mulighet til å bli kjørt.

-Trøsken IL har snudd seg rundt og jobbet dag og natt. Dette er dugnadssjeler som gjør dette på fritiden, i tillegg til å produsere løyper på eget anlegg. Dette er mulig å få til også for andre byer som har et idrettslag og frivillige med et godt samspill, sier Martinsen Evje.

NIF-EPI02, 02
Pedro Lemos