Hopp til innhold

Karoline er klar

Karoline Bjerke Skatvedt, Trøgstad skiklubb er påmeldt til tidens første FIS-renn på snø i kombinert i Granåsen onsdag.

Første internasjonale kombinertrenn på snø for jenter arrangeres i forbindelse med World Cup-rennene i Trondheim. I høst ble historiens første plastrenn arrangert i tyske Oberstdorf. Det er aldersgruppen 1998-2002 som får sjansen i Granåsen onsdag. 

- Vi er veldig glade for at vi får det første FIS-rennet på snø. Det er en gladmelding til alle disse ti norske jentene som aldri tidligere har hatt et slikt tilbud. Vi gleder oss veldig til onsdagens renn, sier leder av kombinertkomiteen i Norges Skiforbund, Paul Einar Borgen.

Han retter en stor takk til Trondheim kommune, arrangøren i Granåsen og til FIS for at vi får til rennene. Norge har vært pådriver for å få jenter inn i internasjonal kombinertsport. Borgen roser både renndirektør i FIS, Lasse Ottesen og assisterende renndirektør, Jan Rune Grave for den store jobben for å få realisert kvinnekombinert.

Borgen opplyser også om at det vil bli «prøve-NM» for kvinnekombinert i Trysil om to uker. Dermed får jentene et nytt renn å se frem til i vinter.

Disse norske jentene stiller i Granåsen onsdag
Thea Øihaugen, Gausdal skilag
Mille Moen Flatla, Haslum IL
Ida Marie Hagen, Haslum IL
Silje Opseth, IL Holeværingen
Gyda Westvold Hansen, Nansen IL
Pernille Kvernmo, Steinkjer Skiklubb        
Mari Leinan Lund, Tolga IL              1
Karoline Bjerke Skatvedt, Trøgstad skiklubb        
Hanna Midtsundstad, Vaaler IL     
Tonje Bakke, Elerumhopp

NIF-EPI02, 02