Hopp til innhold

KongsgårdCrossen med rekorddeltagelse

Sjekk den skigleden på Bygdøy i Oslo. Drøye 450 påmeldte hoppet og spratt rundt på "Musejordet" - det er liten tvil om at barn syntes skicross er morsomt.

For tredje året på rad arrangerte Bygdø idrettslag skicross renn for aldersgruppen 8-12 år.

Bygdø Idrettslag snølegger hvert år jordet på motsatt side av Norsk Folkemuseum,  som gir en runde på 1 kilometer med en akebakke i enden, et helt perfekt område for SkiCross. Der er det kuler, portkjøringer, portaler, 360 grader og mange svinger - som alle barna mestret veldig fint. De yngste gikk 1 runde, mens de eldste (10-12 år) gikk 2 runder (2 km). Skiløypa er åpen, så foreldre kan visuelt følge barna rundt hele løypa.

8-9 åringene får teste løypa helt frem til start. Når 8-9 åringene er vel i mål er det ny pause på 30 minutter hvor 10-12 åringene får teste ut løypa. For mange er dette vel så moro som selve skirennet.

De store klubbene som Røa, Kjelsås, Lyn og Rustad er spesielt flinke til å ta med seg de yngre løperne. Haslum stilte også med en stor gruppe løpere. 

KongsgårdCrossen er et uhøytidelig og enkelt renn - hvor både utøver og foreldre skal oppleve at det å gå skirenn er enkelt. Det tar 2,5 time fra første startende til siste startende de drøye 450 deltagerne. At løperne kommer tett er bare morsomt - enda et hinder å håndtere i tillegg til alle de faste rundt om i løypa.

Bygdø Idrettslag stilte også med  gratis utlån av nye ski og staver fra Madshus til de som ønsket det, premieutdelingen fant sted umiddelbart etter sistemann gikk i mål og kort vei til parkeringen - KongsgårdCrossen er enkelt, effektivt og gøy!

NIF-EPI01, 01