Hopp til innhold

Takk for meg. Vakta i skikretsen er over........

Men engasjementet mitt for skisporten er ikke over.

Allerede som guttunge  kom interessen.

Skihopping var på topp i den bygda jeg vokste opp. Alle små gutter hoppet på ski. Og hvis det var langrenn, slalåm eller utfor så brukte vi de samme skiene. Vi hadde ikke noe valg. Heldigvis var det bare klassisk langrenn den gangen.

 Midt på 60-tallet flyttet jeg med familien fra Oslo sentrum til en ny bydel øst i Oslo. Linderud idrettslag så dagens lys tidlig i utbyggingen av bydelen (1967), med både fotball, ski og håndball som egne grupper. Jeg kom tidlig i kontakt med lederen i klubben og plutselig ble jeg huket inn som nestformann. Selve prosessen om hvordan det skjedde  er en egen historie. For å si det slik, det foregår naturlig nok ikke slik i idrettsklubber i dag. Dette var i 1971 og da fikk jeg altså min første administrative jobb (som tillitsvalgt) og siden har det vært slik mer eller mindre kontinuerlig ved siden all annen aktivitet på klubbnivå.

 Etter hvert ble det A-kurs og B-kurs og dermed trenerkompetanse (den gangen) I flere år trente jeg jenter og gutter i alderen 7-15 år i klubben. Høydepunktet var nok i 1982 ved at en 14-åring fra klubben kom på 2.plass i Hovedlandsrennet, Ved siden av trenerjobben (og oppmannsjobben) ble det å være sekretær i skigruppa en del av arbeidet og dermed medlem av det lille skistyret. Vi fikk også opprettet en friidrettsgruppe i klubben. Der ble jeg leder i flere år

 Det var ikke vanskelig å få brukt fritida for å si det slik.  Men det ble litt tid til turrenn i Nordmarka, Birkebeineren, 9-mila osv på vinteren og skogsløp/gateløp på sommeren ved siden av den Store styrkeprøven Trondheim -Oslo på sykkel 10 år på rad fra 1977. Ellers mange små og store arrangementer i regi av klubben helt fram til år 2000. Tidlig på 2000-tallet begynte vi et treningssamarbeid  mellom skigruppene i  Årvoll, Grei og Grorud. Dette resulterte i 2007 til oppretting av Lillomarka skiklubb. Skigruppene i Linderud, Grei og Grorud ble samtidig nedlagt. Jeg var med å stifte Lillomarka skiklubb 2007 og ble leder i denne klubben i 2011. Da var jeg allerede involvert i kretsarbeidet og ble leder i skikretsen i 2010, mens startåret i kretsen var 2009 i langrennskomiteen.

 Siden jeg begynte å skrive sluttord i årsberetningene i skikretsen for flere år siden ble min siste årsberetning naturlig nok litt spesiell. For det første er det vemodig. Jeg ser imidlertid tilbake på den siste sesongen med stor glede når det gjelder aktiviteter og resultater. Og at vi er endelig ferdige med Covid og smitterestriksjoner. 

 Men jeg er igjen skuffet og frustrert når det gjelder utviklingen av skianlegg i Oslo. Mange og gode nok skianlegg skaper sosiale møteplasser med mye aktivitet for mange små og store skiløpere. En av de viktigste jobbene framover er derfor å bli kvitt de politiske restriksjonene og komme i gang med tidligere vedtatte anleggsplaner/behovsplaner. Politikere i byrådet må da ta til vettet etter 4 år. Jeg kaller det misforstått naturvern/klimatiltak eller kanskje ideologi hos enkelte politiske partier i byrådet. Taperne er dessverre barn og unge som mangler gode fritidstilbud om vinteren.Vi la forøvrig fram et forslag omkring dette på kretstinget i år som ble enstemmig vedtatt, Viktig at denne resolusjonen blir videreført fra  det nye kretsstyret til byrådet i kommunen.

 Men til  tross for skuffelser  med manglende  anleggsutvikling må vi likevel ta med oss gleden over masse gode resultater av Oslo-løpere internasjonalt og nasjonalt. Jeg kan ikke huske noen sesong tidligere i  skikretsens beretninger med så mange gode resultater fra Oslo-løpere i alle skigrener fra 15 år og oppover. Jeg er kjempeimponert.  Her ses resultatet av god jobbing i alle klubber !

 Helt til slutt mange takk til alle klubber, til alle i kretsstyret og til alle tillitsvalgte i grener, i diverse utvalg, i team osv gjennom mange år. Jeg er imponert over innsatsen, lojaliteten og kreativiteten. Vi har igjen vist at vi kan samarbeide og arrangere store skirenn. Tusen takk for sesongen 2022/2023 og alle tidligere sesonger vi har jobbet sammen. Jeg kommer til å savne dere alle, ikke minst gløden og entusiasmen for skisporten som jeg har blitt møtt med år etter år.

Vennlig hilsen

Gudbrand

nif-epi04, 04