Hopp til innhold

Ungdomstreneren i fokus - en betydningsfull ressurs

Unge langrenstrenere i Oslo skal sammen sette agenda for egne kurskvelder med Kick off 23. januar

Langrennskomiteen i Oslo skikrets ønsker å utforme noen egne trenerkurs for ungdomstrenere. Hensikten er å tilpasse kurs inn mot det ungdomstrenerne har mest behov for, og det som dere synes er vanskeligst. Og at kursene avholdes på en måte og med en tidsbruk som treffer deres ønsker.

Et eksempel på et tema er hvordan man som trener kan gi alle utøverne gode opplevelser og mestringsfølelse – uavhengig nivå.

Bakgrunnen for tiltaket er at mange av NSFs trenerkurs er utformet for de som ønsker å utvikle en trenerkarriere eller som ønsker å bruke mye tid på trenerrollen som foreldretrenere. Mange av kursene er ganske tidkrevende, og gjennomføres ofte som fysiske samlinger. Vi vet at mange ungdomstrenere primært tar trenerjobben for å få en inntekt ved siden av skolegang, og fordi dere er glade i sporten. Vi tror at dere kan ha glede og nytte av kortere enkeltstående og mer basert på tema.

Kursene skal kunne gjennomføres digitalt, enten som e-læring, ved bruk av Teams e.l. eller som korte fysiske samlinger – alt etter hva dere melder tilbake at dere har behov for på introkvelden.

Vi ønsker derfor å invitere til et kort møte for å diskutere behovet, og hva dere vil kunne ha mest nytte av. Møtet vil avholdes 23. januar kl 19:30, og ambisjonen er å kunne tilby 2-4 kurs/temakvelder innen sommeren.
Kursene vil være gratis å delta på.

Målgruppe: Ungdomstrenere mellom 16 og 20 år, som primært har trenerrolle som en ekstrajobb ved siden av skole/studier.
Tid og sted: mandag 23. januar 2023 kl. 19:30 – 21:15, klubbhuset til Rustad IL på Skullerud
Tema: Hvilke temaer ønsker ungdomstrenere? Varighet og kursform? Møtet vil være uformelt og sosialt, og det vil serveres pizza og brus.
Påmelding: Innen 13. januar 2023    PÅMELDING ISONEN

Om du har lyst til å gi innspill og møtedatoen ikke passer eller du foretrekker å delta på et digitalt møte – send en e-post til: tove.andersen@skiforbundet.no

NIF-EPI02, 02