Hopp til innhold

Tre fra BSK til Jr-VM i telemark

De tre lovende telemarks-utøverne fra Bækkelagets SK setter seg om få dager på flyet til Slovenia og Jr-VM i telemark 21-25/2.

Det er Gøril Strøm Eriksen, Jacob Alveberg og Ella Strøm Eriksen fra BSK og Oslo Skikrets som skal til Slovenia. Samme trio deltok også i fjorårets Jr-VM i Mürren. Den gang gikk Gøril helt til topps i Parallell Sprint og er dermed tittelforsvarer i sitt siste VM som junior, i tillegg fikk hun en bronsemedalje i Sprint.  Jacob fikk da med seg en fin 4.plass fra Parallell Sprint, og Ella en 8. plass fra Sprint som beste resultat.

"Det er mange gode juniorer internasjonalt med franske Chloe Blyth som den kanskje antatt sterkeste. Men også en knallsterk junior-gruppe fra Norge, så det blir veldig tøft å skulle forsvare fjorårets plassering" kommenterer Gøril.

Jacob Alveberg har også klare medaljeambisjoner og har kjørt veldig sterkt i NorgesCupen tidligere i år. Han ble dessuten tatt ut til WC-runden i Bad Hindelang/Oberjoch nå i forkant, som en oppkjøring til Jr-VM.

Både WC-rennene og Jr-VM blir livestreamet og kan ses på Ski-TV.

Senere i sesongen er det VM på Rjukan og går det bra for trioen fra Bækkelaget er det gode muligheter for å bli tatt ut til NRK-sendt VM på hjemmebane i mars, det hadde vært en flott avslutning på telemark-sesongen. 

Program og resultater fra WC og Jr-VM finnes på FIS-ski.

NIF-EPI02, 02