Hopp til innhold

Team Kollen samlet på Beitostølen

Fra torsdag 9 til søndag 12 november var 160 løpere fra junior kretslaget i langrenn samlet på Beitostølen for årets siste samling.

Torsdag og fredag trente klubbene hver for seg, noen var på ski for første gang i år mens andre har allerede hatt noen dager på ski. Fokus for de fleste var å gå seg inn og å terpe på teknikken, mange trenere hadde med videokamera og filmet løperne. Første økt lørdag var intervalltrening skøyting, dette er en skikkelig hardøkt og en fin anledning til å få en føling med hvordan man ligger an i forhold til de andre. Etter to økter tre dager på rad avsluttet vi med rolig langkjøring søndag. Mange valgte å gå opp på fjellet i stedet for kunstsnøen på stadion. Litt lite snø var det, men med sol og strålende vær ble det en skikkelig fin avslutning.

 

I tillegg til masse god trening ble det også tid til både faglig påfyll og annen moro. Fredag kveld var det «skole» med Vegard Ulvang. Tema var organisering av FIS og regelverket i langrenn. Vegard viste også video-eksempler fra siste års verdenscup på situasjoner der det ble idømt advarsler og disk. Lørdag kveld viste trenerne at de kan mer enn langrenn og arrangerte Bråten/Dahl-lekene, en gedigen lagkonkurranse.

 

Og hvis noen lurer på om det er krevende å reise sammen en så stor gruppe? Neida, det er stort sett bare fordeler når man lever etter Team Kollens tre verdier; Samarbeid, Sosialt, Seriøst!

NIF-EPI01, 01
Lars O. Berge