Hopp til innhold

Alperittet NM Fjelltelemark 2015

Sist lørdag ble det tradisjonsrike Alperittet arrangert for 20. gang.

 I telemarksklassen var arrangementet NM i Fjelltelemark for junior og senior. Rennet har egne klasser for telemark, alpint og snowboard. Det starter på toppen av Roalden på 1230 moh. og starter dermed i værhardt fjellterreng med vekslende underlag, ned gjennom småskogen, gjennom boligområder og ender opp foran Kulturhuset i Stranda sentrum kun noen få høydemetre over havnivå.

Det var friske vindforhold på toppen men i følge dommer Per Olav Tangen var det enda godt rennet ikke skulle gå fredagen før for da var det vindstyrke på over kuling styrke.
Det var mye frisk kjøring å se nedover den bratte fjellsiden i føret som vekslet mellom knallhard skare til fokket løssnø.

Oslo/Akerhus gjorde bra i fra seg resultatmessig og Junior damer ble vunnet av Gøril Strøm Eriksen fra Bækkelaget SPK telemark foran Julie Dahle fra Åndalsnes IF. Det var Gøril’s debut i fjelltelemarksrenn og bedre start kunne det ikke bli.
Junior herrer ble vunnet av Amund Moster Haugen fra Fjellguten skilag, foran Emil Fagerli egentlig fra Ullensaker men som nå er student i Sogndal og representerer Syril. På tredje kom Einar Henjum Halsnes også han fra Syril.

I seniorklassen ble dameklassen vunnet av Birgitte Bjørdal fra Eitrefjell Telemarksklubb og norgesmester i herreklassen ble Espen Gjems fra Spiterstulen/Hagahogget Låmlag.

Bra arrangement hvor hele lokalmiljøet bidrar, radiosendinger, storskjerm ved mål og livestream med kameraer langs store deler av den 6200m lange løypa.

nif-epi04, 04