Hopp til innhold

Stor aktivitet og gode resultater for hopp og kombinertutøvere i Oslo

Det gror godt i hopp og kombinertsporten i Oslo. Phillip Sjøen Fra Bækkelaget vant hopp rennet for Jr i Mo I Rana, Jonas S. Øvregård fra Vålerenga tok en flott 5 plass. Oslo vant lagkonkurransen.

Jarl Riiber fra Heming vant Yngre jr. Kombinert 10 km (5 km ble avlyst pga været). Mest moro er at Oslo vant Lag Konkurransen og hadde med 2 lag, og andre laget tok en god 7 plass. Hvis alle våre hoppere hadde tatt turen til Mo I Rana , kunne Oslo stilt med 3 lag. (skader var årsaken til at det ikke gikk)

Sesongen 2013/14 har Oslo skikrets  10 juniorer i Hopp/kombinert som leverer gode resultater, Hopp og kombinert i Oslo, samarbeider godt sammen i Team Kollenhopp. Wang Topp idrett legger tilrette for skole og idrettsatsning. Oslo stiller 1, mulig 2  lag til lag- Hopping i (Senior) NM i Molde. Det kommer til å bli veldig spennede

Senior Joachim Hauer fra Bækkelaget leverer gode resultater og har deltatt i flere COC renn i Hopp i vinter, og et World Cup renn. I Solan Gundersen lekene for de yngste, fikk  Kristoffer Eriksen  Sundal fra Koll  (13 år) en pall plass (3 pl) i Hopp og Sander Eriksen  fra Bækkelaget (14 år) på pallen i Kombinert. Carl Henning Lippestad fra Bækkelaget (16 år) ble nr 4 i Hopp i Hovedlandsrennet.

Selv om tilstanden for Hoppanlegg i Oslo har vært tildels svært kritisk i mange år, så begynner en god struktur å ta form, Det er nå et fantastisk helårs rekrutt anlegg i Midtstuen. I tillegg har Koll et flott rekrutt vinteranlegg.  I Linderudkollen har et godt hopp anlegg, med  40m og 70m. Man skulle gjerne hatt en  70 meter i plast og et ønske om et bedre rekrutt anlegg for å gi de yngste i Linderudkollen. Det hadde gitt en bedre treningsarena i denne delen av byen. Det finnes også småbakke anlegg i Bjørndalen og ved Njård hallen som det kan trenes og lekes i for hoppglade barn. Og det er et ønske om å få flere småbakke anlegg rundt i Oslo for å få flere barn i aktivitet. ( et småbakke anlegg dvs, en 5-6 meter og en 10 meters bakke, dette er viktig å kunne ha for lek og aktivitet for yngre barn for å kunne trene allsidig og leksbetont trening)

 90 meters bakken i Midtstuen som kom med Oslo VM var svært viktig for å kunne opprettholde et tilbud til hoppere fra Oslo og Akershus for junior og seniorer. Oslo har manglet en 90 meters bakke i nærmere 20 år. (tror det er nærmere 30)  I tillegg har Wang Vidergående skole gjort det mulig for flere hopp og kombinert utøvere å kombinere skole og satsning på sin idrett. Kollenhopp legger tilrette for et veldig godt treningstilbud fra rekrutt til elite utøvere. Dette har medført at vi har flere og gode jr. hoppere i Oslo. Med  flere rekruttanlegg som begynner å komme opp, så viser det at rekrutteringen øker. Hopp og kombinert tar mye tid og er tidskrevende både for foreldre og utøvere, så  man kan ikke forventesamme økning av utøvere som fotball, langrenn og hall aktiviter der man kan kjøre med naboen til trening eller fotball banen som ligger i nærområdet, og det er ikke så lett å sykle eller gå til nærmeste hoppanlegg, en fotball bane ligger ofte i nærmiljøet og er lett tilgjengelig. I hopp er man avhengig av foreldre som stiller opp og kan kjøre til et hoppanlegg.  Skiforbundet – hopp jobber kontinuerlig med hvordan kan man tenke nytt for å øke mer rekruttering som bla. gjøre hopp billigere slik de kan bli en sport for alle, ikke så mye reisetid til konkurranser, flere konkurranser i Oslo/Akershus området for å minske reisetid og utgifter. Letter tilgang på Hopp utstyr. Og det er en stor glede at vi har fått de anlegg vi har nå i Oslo. Det koster å bygge og drive et hopp anlegg, så i håp at det vil bevilges nok penger til vedlikehold av de anleggene vi nå har i  Oslo (Midtstuen, Holmenkollen og Linderudkollen,) i tillegg har rekrutt anlegg så er frem tiden lys for Norsk  Ski Hopp og Kombinert. 

 I 1961 hadde man nok flere hoppanlegg i Oslo enn gymsaler og haller. Tidene forandrer seg, det viktigste er å ta vare på og støtte Nordiske grener (Hopp, Kombinert og langrenn) og ta godt vare på den  kulturen til neste generasjoner. Men den bredden vi har i Hopp i dag på landsbasis vil jeg påstå at Hopp, også kombinert er sikret en god fremtid og med mange gode resultater i frem tidens VM og OL.

 Oslo Skikrets hopp og kombinert 

 

 

nif-epi04, 04