Hopp til innhold

Kurs

Aktuelle kurs m.m.

Ved spørsmål ta kontakt med oslo@skiforbundet.no

Generell informasjon om trenerløypa i langrenn

Informasjon for Oslo Skikrets:

Trenerløypa for alle grener ble endret i begynnelsen av 2013. Det vil si at den gamle T1 tilsvarer nå "Treningsleder", T1 og T2 tilsvarer "Trener I", T3 er nå "Trener II". I tillegg finnes det et ny "Trener III" kurs for trenere for junior og senior. I sammenarbeid med NIH og OLT ble det utviklet også Topptrener I og II.

Korte Kurs

Dette er enkeltkurs som er på 34 timer. Dette er aktuelt for klubber som trenger kunnskap på enkelt områder. Se link under for mer info. Kontakt kretsen ved ønske om kurs. 

Mer info om de ulike enkelt kursa

 

Aldersgrense på alle kursene er 16 år.          

Aktuelle kurs legges ut på "kurssiden"

Nyttig informasjon om kursene finnes også på Skiforbundets hjemmesider.

Påmeldingen skjer via Min Idrett!

Treningsleder

Er på 16 timer og er første del av Trener I. Den består av 4 moduler; Trenerrollen, Utvikling av skiferdighet, Skitrening på snø I og Skitrening barmark. Det er ca 45 timer teori og resten praksis. Man kan avtale å ha snømodul på rulleski, men på snø anbefales.

Trener 1
De som tidligere har fullført Trener 1 etter gammel modell vil etter den nye trenerløypa være kvalifisert som Treningsleder. Oslo Skikrets vil tilby oppgraderingskurs for disse. Kurset består av 45 t med teori, praksis og e-moduler.

Trener 2
De som tidligere har fullført Trener 2 vil etter den nye trenerløypa være kvalifisert som ny Trener I. Dvs. at neste steg for disse i trenerløypa igjen er Trener II.
Du må levere et praksisskjema signert av trener i klubb som viser at du har utført minst 45 t praksis etter Trener I for å begynne på Trener II. Dette får du av skikretsen. Kurset består av 75 t praksis, teori og e-moduler.

Kurs som blir arrangert av kretsen finner du også i menyen, eller i nyhetene!

Arrangere Trenerkurs i egen klubb
Trenerkursene kan arrangeres i egen klubb dersom man har/leier en godkjent kurslærer. Klubben organiserer da kurset selv.

I etterkant oversender klubben deltakerlisten med fødselsdato på de som har fått godkjent kurset til Oslo skikrets. Vi vil da tildele deltakerne rett kompetanse, samt utsende kursbevis til deltakerne.

E-læring: https://ekurs.nif.no/course/index.php?categoryid=30

Gå inn på Særforbund og velg Norges skiforbund.

Det er 5 e-moduler i Trener I kurset; Trenerrollen, Idrett uten skader, Barneidrettens verdigrunnlag, Aldersbestemt trening og Ski for funksjonshemmede.

Det er 4 e-moduler i Trener II kurset. Ren utøver-Antidoping Norge, Spiseforstyrrelser, Idrettsernæring og Aldersrelatert trening II.

Pålogging med samme navn som du bruker i Min idrett.

Pris
Treningsleder har en pris på kr. 750 pr person for 16 kurstimer. Oppgradering har 850,-
Trener I har en pris på 1500,- pr person for 45 timer (13 t e-læring)
Trener II har en pris på 3000,- pr person for 75 timer (1220 t e-læring)              

Lyst å lære litt i forkant av kurset? Les Utviklingstrappa eller kikk på disse videoer om langrennsteknikk!

 

NIF-EPI03, 03