Hopp til innhold

Kurs

Nyttig info om kurs

TRENERKURS

INFORMASJON OM DEN NYE TRENERLØYPA i Langrenn: 
http://www.skiforbundet.no/langrenn/trenerkurs-langrenn/

 

Informasjon for Oslo Skikrets:

Trenerløypa for alle grener ble endret i egynnelsen av 2013. det vil si at den gamle T1 tilsvarer nå "Treningsleder", T1 og T2 tilsvarer "Trener I", T3 er nå "Trener II". I tillegg finnes det et ny "Trener III" kurs for trenere for junior og senior. I sammenarbeid med NIH og OLT ble det utviklet også Topptrener I og II.

Oslo skikrets vil i overgangsfasen tilby «oppgraderingskurs» slik at de som har gamle Trener 1 kan stå over de modulene i det nye Trener 1 kurset.  Aldersgrense på alle kursene er 16 år.          

Kursene legges ut på kretsens hjemmeside www.skiforbundet.no/oslo/

Nyttig informasjon om kursene finnes også på Skiforbundets hjemmesider.

Påmeldingen skjer via Min Idrett!

Treningsleder

Er på 16 timer og er første del av Trener I. Den består av 4 moduler; Trenerrollen, Utvikling av skiferdighet, Skitrening på snø I og Skitrening barmark. Det er ca 4-5 timer teori og resten praksis. Man kan avtale å ha snømodul på rulleski, men på snø anbefales.

Trener 1
De som tidligere har fullført Trener 1 etter gammel modell vil etter den nye trenerløypa være kvalifisert som Treningsleder. Oslo Skikrets vil tilby oppgraderingskurs for disse. Kurset består av 45 t med teori, praksis og e-moduler.

Trener 2
De som tidligere har fullført Trener 2 vil etter den nye trenerløypa være kvalifisert som ny Trener I. Dvs. at neste steg for disse i trenerløypa igjen er Trener II.
Du må levere et praksisskjema signert av trener i klubb som viser at du har utført minst 45 t praksis etter Trener I for å begynne på Trener II. Dette får du av skikretsen. Kurset består av 75 t praksis, teori og e-moduler.

Kurs som blir arrangert av kretsen finner du også i menyen, eller i nyhetene!

Arrangere Trenerkurs i egen klubb
Trenerkursene kan arrangeres i egen klubb dersom man har/leier en godkjent kurslærer. Klubben organiserer da kurset selv.

I etterkant oversender klubben deltakerlisten med fødselsdato på de som har fått godkjent kurset til Oslo skikrets. Vi vil da tildele deltakerne rett kompetanse, samt utsende kursbevis til deltakerne.

E-læring: http://kurs.idrett.no

Gå inn på Særforbund og velg Norges skiforbund.

Det er 5 e-moduler i Trener I kurset; Trenerrollen, Idrett uten skader, Barneidrettens verdigrunnlag, Aldersbestemt trening og Ski for funksjonshemmede.

Det er 4 e-moduler i Trener II kurset. Ren utøver-Antidoping Norge, Spiseforstyrrelser, Idrettsernæring og Aldersrelatert trening II.

 

Pålogging med samme navn som du bruker i Min idrett.

Pris
Treningsleder har en pris på kr. 850 pr person for 16 kurstimer.
Trener I har en pris på 1500,- pr person for 45 timer(13 t e-læring)
Trener II har en pris på 3000,- pr person for 75 timer( 12-20 t e-læring)              

Lyst å lære litt i forkant av kurset? Les Utviklingstrappa eller kikk på disse videoer om langrennsteknikk!

 

NIF-EPI03, 03
Snorre Veggan