Hopp til innhold

FIS-lisenser sesongen 2024-25

Det jobbes med et nytt system for inn- og utmeldinger av FIS-listene for sesongen 2024-25. Mer informasjon skal være klart i august.

Alle utøvere som skal delta på FIS-renn, må ha en aktiv FIS-lisens, alle grener. Årlig avgift for aktiv FIS-lisens er kr. 550.

Tidligere har dette gått via klubb og krets. Det jobbes nå med en løsning der utøverne ordner dette selv gjennom Min Idrett. Mer informasjon er forventet klart til august. 

Dersom du skal ha FIS-lisens for første gang
... må du uansett fortsatt fylle ut og signere en egenerklæring/Athletes Declaration. De som tidligere er meldt inn i FIS-systemet og dermed har undertegnet Athletes Declaration, trenger ikke gjøre dette på nytt.

Dette vil fortsatt gjelde, også med ny ordning. Så last gjerne ned skjemaet og ha det klart.

 

FIS-poeng og FIS-koder

LINK TIL: FIS (DET INTERNASJONALE SKIFORBUNDET)

FIS-kode og FIS-punkter: 
Alle løpere som skal delta i internasjonale renn i Norge eller utlandet, må ha en aktiv FIS-kode.
I Norge er det som oftest disse rennene som er FIS-renn:
World Cup, Europa Cup, Skandinavisk Cup, NM jr. og senior, Norges Cup jr. og senior, Nord-Norsk mesterskap. 

FIS-punkter brukes til å rangere utøverne. Jo bedre løperen er, jo lavere er FIS-punktene. Krav for å kunne delta i World Cup er f.eks 90 FIS-pkt eller lavere (kvinner), og 60 FIS-pkt eller lavere (menn). Det er også vanlig å bruke FIS-pkt-lista som rangering når en skal trekke eller sette opp startlista f.eks i Equinor Norges Cup.

En løpers punkter regnes ut etter en formel. Det er en løpers gjennomsnitt av de 5 beste resultatene over de siste 12 måneder, er grunnlaget for løperens punkter. Dersom løperen har færre enn 5 tellende renn, gis det et tillegg på 10% for hvert renn som "mangler" .

   

NIF-EPI03, 03