Hopp til innhold

Lagbilde under RAW AIR
Dette lagbildet ble tatt under RAW AIR. Flere av de unge hopperne som deltok får plass på A-landslaget i 19/20-sesongen. (NTB scanpix / Terje Bendiksby)

Uttak hopplandslag 2019-20

Oppland har med fire utøvere på hopplandslaget 2019-29, to menn og to kvinner.

Fire unge rykker opp
Fire unge hoppere flyttes opp på A-landslagsnivå neste sesong, etter gode prestasjoner forrige sesong.

På herresiden får Robin Pedersen, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng sjansen, mens Ingebjørg Bråten rykker opp på kvinnesiden. Alle de fire deltok i World Cup-renn sist vinter. Markeng og Bråten fikk i tillegg sjansen under Seefeld-VM. 

Stöckl imponert
Landslagssjef Alexander 
Stöckl lot seg imponere da Pedersen, Lindvik og Markeng var innom på World Cup-laget sist vinter. 

- Robin, Marius og Thomas er tre spennende utøvere som alle har vist gode prestasjoner i flere sammenhenger. Vi tror de kan være med og styrke gruppen som skal kjempe på øverste nivå. I tillegg til sportslige kvaliteter, synes jeg at de også er ganske forskjellige type personer som kan bidra til lagets kultur, sier Stöckl. 

- Hvilke hovedmål har du og A-landslaget satt foran 2019/20-sesongen? 

- Målene til kommende sesong er ikke satt 100 prosent siden vi ønsker å involvere utøverne i prosessen, men ønsker selvfølgelig å vinne flere renn og kjempe om topplasseringer under turneringer, mesterskap (VM i skiflyging) og i verdenscupen, sier østerrikeren. 

Styrket støtteapparat rundt jentene
Støtteapparatet rundt hoppjentene styrkes ved at Henning Stensrud kommer inn som trener. Jermund Lunder fortsetter som landslagstrener, men vil ha noe redusert reisebelastning kommende vinter. 

- Henning er ansatt som trener for jentelaget fordi vi ønsker hans kompetanse faglig og som person. Han har lang fartstid som trener, med flere suksessfulle junior-VM-er bak seg og flere år som trener for gutta på COC-nivå og daglig trener for Word Cup herrer. Han har mye å tilføre gruppa. Jermund har fortsatt sin rolle som trener for jentene, men vil være mer hjemme fremover. Det betyr mindre reising på konkurranser. Dette betyr i all hovedsak at vi har flere ressurser som kan bidra inn mot jentene kommende sesong, sier landslagssjef Christian Meyer. 

- Hvorfor får Ingebjørg Bråten opprykk til A-landslaget? 

- Ingebjørg har vist en evne til å ville utvikle seg. Hun jobber iherdig med å ta ut sitt potensial som skihopper. Hun har vist enkelthopp i konkurranser hvor nivået er oppsiktsvekkende, senest i Seefeld-VM. Hun har en bronsemedalje fra lagkonkurransen, der hun overrasket alle med sterk hopping. Ingebjørg har i tillegg kvaliteter som person som styrker gruppedynamikken i laget, sier Meyer om Etnedal-jenta. 

Jentenes hovedmål er å vinne World Cup sammenlagt individuelt. Maren Lundby har vunnet to år på rad. 

På herresiden har Kenneth Gangnes (ny servicemann) og Andreas Stjernen lagt opp. 

Uttak A-landslag hopp 19/20: 

Kvinner: 

  • Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal Skilag) 
  • Maren Lundby (IL Kolbukameratene) 
  • Silje Opseth (Holeværingen) 
  • Anna Odine Strøm (Alta IF) 

Menn: 

  • Anders Fannemel (Hornindal) 
  • Johann Forfang (Tromsø SK) 
  • Halvor Egner Granerud (Asker) 
  • Robert Johansson (Søre Ål IL)  
  • Marius Lindvik (Rælingen) 
  • Thomas Aasen Markeng (Lensbygda Sportsklubb) 
  • Robin Pedersen (Stålkameratene) 
  • Daniel-André Tande (Kongsberg) 
NIF-EPI03, 03