Hopp til innhold

Ingvild Flugstad Østberg (NTB scanpix)

Uttak Tour de Ski

Norge stiller med full tropp til Tour de Ski, ti kvinner og ti menn. Martin Løwstrøm Nyenget og Ingvild Flugstad Østberg er klare til dyst!

Norge reiser med full tropp til Tour de Ski. De 20 uttatte løperne er eliteutøvere, med unntak av Veidekkeløperne Anne Kjersti Kalvå fra Midt-Norge og Martin Løwstrøm Nyenget fra Innlandet. 

Anne Kjersti Kalvå, Team Veidekke Midt-Norge, har både imponert og overrasket i de skirenn hun har fått muligheten til å gå i Ruka, Lillehammer og Davos. Det blir spennende å se hva hun kan prestere i en tour.

Martin Løwstrøm Nyenget, Team Veidekke Innlandet, har hatt en flott sesongåpning med mange gode løp som kulminerte i at han også leder Skandinavisk Cup etter første helg. Martin har levert både i distanse og sprint, og summen av disse gode resultatene gjør at han tas ut til Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg er tilbake og skal starte i Tour de Ski.
– Ut i fra en totalvurdering så er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Skiforbundet langrenn. 

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur, sier Ingvild Flugstad Østberg. -Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av og være på start igjen, og deretter ta det steg for steg. 

– Sportslig sett er det nå viktig for Ingvild å få gå skirenn, og for oss er det viktig å ha henne med på laget igjen, sier hovedtrener kvinner elite Ole Morten Iversen. -Forberedelsene til Tour de Ski har ikke vært optimale for Ingvild, og vi forventer ikke at hun skal prestere opp mot sitt beste enda. Vi tror at å få gått noen skirenn nå kan være viktig for henne, med tanke på bedre prestasjoner senere i sesongen, så får vi vurdere touren underveis, sier Iversen.

Disse stiller for Norge, kvinner:
Therese Johaug - IL Nansen
Heidi Weng - IL BUL
Maiken Caspersen Falla - Gjerdrum IL
Ingvild Flugstad Østberg - Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga - Åsen IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen - IL Heming
Lotta Udnes Weng - Nes Ski
Tiril Udnes Weng - Nes Ski
Kari Øyre Slind - Oppdal IL
Anne Kjersti Kalvå - Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge



Menn:
Johannes Høsflot Klæbo - Byåsen IL
Didrik Tønseth - Byåsen IL
Emil Iversen - IL Varden Meråker
Sjur Røthe - Voss IL
Hans Christer Holund - Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger - Lyn Ski
Pål Golberg - Gol IL
Martin Løwstrøm Nyenget - Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet
Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF
Erik Valnes - Bardufoss og omegn IF

nif-epi04, 04