Hopp til innhold

Årets stipendvinnere sammen med seierspallen Storslalåm herrer under NM i Hafjell

Asgeir Cup-stipendet 2018

Årets Asgeir Cup-stipend ble tildelt Amalie Harildstad Bjørnsgaard, Nikolai Larsen og Oliver Norheim, alle fra Lillehammer Skiklub.

Selv om Asgeir Cup har gått inn i historien og har blitt erstattet av Young Attacking Vikings, videreføres stipendordningen som ble innført som en del av Asgeir Cup, nå som et eget Asgeir Cup Fond.

Pga. solid økonomi besluttet arrangørene av Asgeir Cup i sin tid å føre noe av overskuddet tilbake til de aktive gjennom et stipend som deles ut i 15-16 års-klassen, så fremt det er løpere som oppfyller kravene. 

Målet med stipendet er å motivere løpere til å satse på alpint og til å sette de positive utøverene i fokus.

Kriteriet  for stipendet er at det skal gå til en jente og/eller gutt i Oppland Skikrets som har hatt positiv sportslig utvikling det siste året. Det er en forutsetning at utøveren tar idretten seriøst og har mål om å forbedre sine prestasjoner. Løperen skal være et positivt element i sin klubb og et forbilde for yngre løpere. Oppland Skikrets velger ut en jury som kårer vineren(e). Stipendet skal gå til videre sportslig utvikling.

Årets vinner  i jenteklassen ble Amalie Harildstad Bjørnsgaard, som mottok kr. 5.000. I gutteklassen valgte juryen å dele stipendet i år, med kr. 2.500 til hhv. Nikolai Larsen og Oliver Norheim. Alle tre kjører for Lillehammer Skiklub.

Skikretsen gratulerer!

   

NIF-EPI03, 03