Hopp til innhold

Sesongstart for hoppjentene

Maren Lundby er den store favoritten før Lillehammer-trippelen, men får følge av Ingebjørg Saglien Bråten fra Etnedal Skilag i den norske troppen.

OL-vinner Maren Lundby er det største norske håpet i den andre utgaven av Lillehammer-trippelen.

- Vi mener Maren viser hopping som gjør at hun bør kjempe i toppen. Det er vanskelig å si hvor bra hoppingen er før vi får se våre utenlandske konkurrenter i aksjon. Maren begynte veldig bra i 90-metersbakken i fjor, men mistet sammenlagtseieren da vi kom opp i den store bakken. Jeg er helt sikker på at hun ønsker å revansjere den opplevelsen, sier landslagssjef Christian Meyer

Tyske Katharina Althaus sikret seieren i OL-bakken for ett år siden.

I tillegg til Maren er også Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Karoline Røstad, Ingebjørg Saglien Bråthen og Thea Kleven med i sesongåpningen på hjemmebane.

- Karoline, Ingebjørg og Thea er med på «Prosjekt 22» som sikter mot Beijing. Det er veldig bra at vi får med flere konkurransedyktige jenter. Du får ikke en bedre læringsplass enn verdenscupen. Nå får de se litt hva dette handler om og hvor de selv står. Spesielt Thea har vist veldig fin form i Falun. Hun snuser på den fjerde og siste plassen på laget i lagkonkurranser, sier Meyer.

Denne uken handler mye om å teste ski.

- Det er viktig å få testet om de nye vinterskiene fra Fischer fungerer som de skal. Det vi har sett så langt, gjør at vi mener de gjør det. Vi er bra rustet, men har ikke fartsmåling før under offisiell trening. Da får vi de siste svarene, men ting ser veldig bra ut og vi har fått testet mye av det vi ønsker, sier Meyer.

Uttak hopp kvinner verdenscupåpningen i Lillehammer:
Maren Lundby (Kolbukameratene)
Silje Opseth (Holeværingen)
Anna Odine Strøm (Alta)
Karoline Røstad (Skogn)
Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal)
Thea Kleven (Gjerpenkollen)

nif-epi04, 04