Hopp til innhold

Mattis Stenshagen og Håvard Solås Taugbøl

Gålåsprinten 2018

Opplendingene leverte bra resultater i sesongens første Norgescup senior på Gålå 23-25. november.

PROGRAM GÅLÅSPRINTEN  

Rennene på Gålå inngår i årets Norgescup senior. Samtidig arrangeres det juniorrenn lørdag og søndag - ikke Norgescup, men sesongstart for mange av dem og med mange av landets beste juniorer på startstreken.

Fredag 23. november

Kvinner senior, 10 km fri teknikk
Menn senior, 15 km fri teknikk

Paralangrenn

Det ble to flotte pallplasser til Opplands løpere i fredagens fristilrenn.

Thea Krokan Murud, Søre Ål IL, ble nr. 3, bare 1,7 små tideler fra førsteplassen. Marte Mæhlum Johansen fulgte opp med en sterk 4. plass. Emilie Fleten fra Gol IL og Team Veidekke Innlandet.

I herreklassen ble det ikke uventet seier til Dariel Cologna, men Mattis Stenshagen, Follebu Skiklubb, imponerte med en 3. plass i et sterkt startfelt.

Lørdag 24. november

Kvinner senior, sprint fri teknikk 
Menn senior, sprint fri teknikk

Paralangrenn, sprint fri teknikk

Kvinner junior, sprint fri teknikk 
Menn junior, sprint fri teknikk

Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer Skiklub gikk inn til seier i herrenes sprint, etterfulgt av Petter Northug. Mattis Stenshagen, Follebu Skiklubb, fulgte opp gårsdagens gode innsats med en sterk 4. plass.

I kvinneklassen ble det en flott 5. plass til Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag.

I juniorklassene ble det seier en til Ansgar Evensen, Vind IL. Kristoffer Alm Karsrud, Raufoss IL Langrenn, kom også til finalen, der det til slutt ble en 4. plass. Blant jentene ble Tuva Bakkemo, Gjøvik Skiklubb, best av våre på en 3. plass, rett foran Dorthe B. Seierstad, Raufoss IL Langrenn, på 4. plass.

Anne Karen Olsen, Svea Skilag, og Alexander Letrud, ØTI, er våre deltakere i paralangrenn, der de de gjør sine saker bra.

Søndag 25. november

Kvinner senior, 10 km klassisk
Menn senior, 15 km klassisk

Paralangrenn

Kvinner junior 17 år, 5 km klassisk
Kvinner junior 18 år, 5 km klassisk
Kvinner junior 19-20 år, 5 km klassisk

Menn junior 17 år, 10 km klassisk
Menn junior 18 år, 10 km klassisk
Menn junior 19-20 år, 10 km klassisk

Det ble definitivt Oppland sin dag på Gålå i dag! Mattis Stenshagen tok endelig steget opp på toppen av seierspallen, i sekundstrid med Dariel Cologna. I kvinneklassen ble det seier til Marte Mæhlum Johansen, som fikk følge opp på seierspallen av Thea Krokan Murud på 3. plass.

I juniorklassene ble det pallplasser til Janne B. Seierstad, Raufoss IL Langrenn (nr. 3 K17) og Dorthe B. Seierstad (nr. 3 K19-20), 

NIF-EPI02, 02