Hopp til innhold

VM-gull til Mattis

Mattis Stenshagen fra Follebu Skiklubb gikk inn til VM-gull i 15 km klassisk U23-VM i sveitsiske Gorm.

Stenshagen ledet hele løpet og var 4,8 sekunder foran russeren Denis Spitsov i mål. 

Mattis sjokkåpnet og fikk et godt overtak på Denis Spitsov som skulle vise seg å bli hans argeste konkurrent om gullet på 15 kilometer klassisk under U23-VM. 13,9 sekunder skilte mellom dem etter fem kilometer, men Follebu SK-utøveren fikk på ingen måte noen parademarsj mot gullet.

– Jeg følte meg ikke så bra. Jeg gikk helt tom, og egentlig var det krig fra første meter, sier vinneren.

Stenshagen kastet opp rundt 10 ganger natt til sist lørdag. Først de par siste dagene har han fått spist noe særlig, men på ingen måte det han trenger for å gjennomføre en ekstrem kraftanstrengelse.

– Tirsdag tok jeg noen drag, og det fungerte i grunnen bra.

22-åringen bestemte seg for å starte. Det var også mye som trakk. 15 kilometer klassisk er virkelig hans distanse. For to og ei halv uke siden ble han nummer sju på et verdenscupløp på samme øvelse. Nettopp denne konkurransen har også vært et stor mål for hele vinteren,

Under løpet da han kjempet og kjempet, oppfattet han at gapet til russeren ble mindre, og om mål nærmet seg, føltes det langt selv da det bare var noen få hundre meter igjen.

Da Stenshagen hadde det som vondest, husket han plutselig smører Kai Selbæks faste utsagn om det ikke smøres for at noen skal bli nummer to.

– Jeg måtte bare gi på, gliser Stenshagen.

NIF-EPI02, 02