Hopp til innhold

Landslagsuttak telemark

Norges Skiforbund har tatt ut 12 utøvere på landslaget i telemark sesongen 2016-17, hvorav tre kjører for Nordre Land IL.

et er tatt ut syv utøvere på verdenscuplaget, mens fem utøvere har fått plass på rekrutteringslandslaget. Oppland er representert ved Ådne Kristenstuen, Mathilde Olsen Ilebrekke og Guro Helde Kjølseth, alle Nordre Land IL. Denne uka er det allerede oppstartsamling for verdenscuplaget i Fillefjell. 

- Under verdenscupen i år ble det tydelig for meg at vi er den ledende nasjonen på fysiske kapasiteter, mens vi har noe å gå på i forhold til de aller beste når det gjelder skikjøring. Utøverne vil derfor merke at vi kommende sesong satser på enda flere skisamlinger, samtidig som vi kommer til å spisse treningen enda mer ved å leie inn trenere med spisskompetanse på de feltene vi mener må forbedres. På denne måten skal vi ha muligheten til å sikre en god utvikling fremover, og det blir det spennende å se hva det er godt nok for til vinteren, sier landslagssjef Martin Gjøra. 

Til vinteren er det igjen klart for VM, og utøverne på verdenscuplaget vil oppleve enda mer tydelighet i forhold til krav og forventninger.
-  Konkurransen tilspisser seg også i telemarksporten i Norge, med jevne og tette konkurranser. Vi har ikke hatt så mange sterke utøvere i junioralder på mange år. Utøverne på rekruttlandslaget puster verdenscuplaget i nakken, mens mange flere juniorløpere puster rekruttlandslaget i nakken. Dette gjorde landslagsuttakene til en krevende prosess. Med junior-VM på hjemmebane, jobber vi nå iherdig med å legge opp til et godt trenings- og oppfølgingstilbud også for de som ikke er på noe lag. Dette vil blant annet skje ved å åpne opp for deltakelse på rekruttlandslagets samlinger, for de utøverne som bor i regionen samlingen avholdes i. I tillegg vil det bli arrangert flere åpne juniorsamlinger både på barmark og ski, hvor også begge landslagene vil være med, sier Gjøra.

Nytt av året er også oppstart av et jenteprosjekt med blant andre egne treningssamlinger for jenter.

Telemarklandslaget sesongen 2016-2017, verdenscuplag
Menn
Trym Nygaard Løken, Bækkelaget Sportsklubb
Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL
Sivert Hole, Åndalsnes IL
Andreas Solstad Alme, Eidsvågen IL

Kvinner
Mathilde Olsen Ilebrekke , Nordre Land IL
Guro Helde Kjølseth, Nordre Land IL
Thea Smedheim Lunde, Ullensaker Skiklubb 

Rekrutteringslandslag
Menn
Øyvind Vagstad, Syril IL
Amund Møster Haugen, Fjellguten Skilag
Henrik Buck Bryn, Hagahogget Lomlag
Kristian Lauvvik Gjelstad, Morgedal IL
 
Kvinner
Gøril Strøm Eriksen, Bækkelagets SK 

Samlingsplan verdenscuplaget
1.-5. mai: Fillefjell
18.-22. mai: Folgefonna
30. mai - 3. juni: Juvass
12.-16. juni: Bø
26. juni - 30. juni: Folgefonna
7.-14. august: Juvass/Bø/Skien
31. august - 4. september: Folgefonna
12.-14. september: Oslo
24. september - 8. oktober: Hintertux
21.-25. oktober: Juvass
7.-12. november: Saas Fee

NIF-EPI01, 01