Hopp til innhold

Fornyet tillit til Mikko

Norges Skiforbund har tatt ut syv utøvere på A-landslaget i kombinert for sesongen 2016-17.

Laget er identisk med fjorårssesongen, men Espen Andersen har fått hospitantstatus på laget. Dette gjør at han kommer til å få god matching med A-landslaget i sesongoppkjøringa. 

Veteranene Magnus Moan og Håvard Klemetsen fortsetter satsinga mot VM i Lahtis som det store høydepunktet til vinteren. Sammen med det unge stjerneskuddet Jarl Magnus Riiber, Magnus Krog, Jørgen Graabak, Mikko Kokslien og Jan Schmid utgjør disse utøverne A-landslaget. Og ambisjonene for kombinertlandslaget er store foran de kommende mesterskapsårene med VM i Lahti neste år, OL i Pyeongchang 2018 og et nytt påfølgende VM i Seefeld i 2019 som de store høydepunktene.

- Alle på A-landslaget er gode nok til pallplasseringer i verdenscupen, og vi har utøvere som skal være med å kjempe om VM-gull i de finske skoger til vinteren. Det er en meget god miks av rutinerte- og unge fremadstormende utøvere på laget. De unge var best i vinter, og de mer etablerte må gjøre en jobb fremover for å ta igjen forspranget. Aldri har nok nivået i internasjonal kombinert vært høyere. Utøverne må hoppe bedre og lengre, samt gå fortere på ski om de skal ha ambisjoner om topplasseringer de kommende sesongene. Vi har en stor jobb foran oss, men jeg har skikkelig trua, sier landslagssjef Kristian Hammer. 

Han er tilbake som landslagssjef fra førstkommende fredag, Peder Sandell er ny landslagstrener, mens Bjørn Kåre Ingebrigtsen fortsetter som hovedtrener. Sammen med sportssjef Ivar Stuan presenterte de sesongopplegget for utøverne tirsdag kveld.
- Det var vanvittig inspirerende og motiverende å høre på trenerteamets planer for den kommende sesongen. Jeg ser veldig frem til å komme i gang med sesongoppkjøringa for fullt, sier landslagets Mikko Kokslien.

Første samling er i månedsskiftet mai/juni i Oslo med deltakelse i Oslo Skishow 4. juni som et fint høydepunkt. Deretter er det samling i både Trondheim og i Lillehammerområdet før laget skal delta i årets sommer Grand Prix. I oktober venter en lengre samling i tyske Oberstdorf, mens det planlegges snøsamlinger i Norge foran sesongstarten på Beitostølen 19. november. Fortsatt gjenstår det detaljplanlegging med sesongoppkjøringa siden blant annet Hammer og trenerteamet akkurat er i gang med jobben. Støtteapparatet for øvrig er ikke klart, men før ferien vil de fleste brikker falle på plass.

Dette er A-landslaget kombinert
Magnus Moan, Byåsen IL
Håvard Klemetsen, Kautokeino IL
Magnus Krog, Høydalsmo IL
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jan Schmid, Sjetne IL
Mikko Kokslien, Søre Ål IL
Jarl Magnus Riiber, IL Heming 

Hospitant
Espen Andersen, Lommedalens IL

Foreløpig samlingsplan (ikke helt komplett)
30. mai – 5. Juni: Oslo
24. Juni – 3. Juli: Trondheim
25. Juni – 31. Juli: Lillehammer
10.-14. August: Trondheim
24. August – 4. september: Sommer GP/konkurranseperiode
15.-18. september: Lillehammer
10.-12. oktober: Trondheim
14.-23. oktober: Oberstdorf
7.-10. november: Snøsamling 

NIF-EPI02, 02
NTB scanpix