Hopp til innhold

Perfekt sesongavslutning

Alt lå til rette for en fantastisk avslutning på sesongens Norgescup da telemarkkjørerne møttes på Filefjell i helgen.

Strålende sol og et flott anlegg la grunnlaget for en perfekt avslutning på norgescupen i telemark i helgen. Utøvere i alle aldre og Norges beste telemarkkjørere møttes på Filefjell for sprint, parallell og fjelltelemark - og ga alt i sesongens siste renn.

NC sprint fredag
Fredag var det klart for sprint, og ikke overraskende var det Gøril Strøm Eriksen og Henrik Buck Bryn som stakk av med seieren i juniorklassene. De har begge levert solid og stabil kjøring gjennom hele sesongen, og sistnevnte gjorde blant annet storeslem i jr.NM.

I seniorklassen gikk seierne til to av Norges fremste telemarkkjørere – Mathilde Olsen Ilebrekke og Trym Nygaard Løken.

Resultater NC sprint

NC parallell lørdag
Det var ikke store endringer i resultatlistene på lørdagens parallell, med unntak av Kristian Lauvik Gjelstad som tok seieren foran Buck Bryn i juniorklassen. Helgen og sesongen ble avsluttet med fellesstart i fjelltelemark og det ble mye fart og spenning.

Resultater NC parallell

NC sammenlagt 2015-16
Sammenlagtseieren i Norgescupen skulle også deles ut etter helgens renn. For damer junior og senior var Gøril Strøm Eriksen og Mathilde Olsen Ilebrekke sterkest gjennom hele sesongen. Ikke overraskende var det Henrik Buck Bryn som tok seieren i herrer junior, men for herrer senior har Andreas Solstad Alme gjort mange sterke renn, spesielt i fjelltelemark, og plukket mange poeng gjennom hele sesongen. Helgens tredje og fjerde plass, holdt dermed til å vinne sammenlagt.

Sportssjef Jo Mork skryter av arrangementet på Filefjell og sterke prestasjoner blant utøverne.

 - Det har vært tidenes NC-avslutning. Det var vindstille, blå himmel og et fantastisk arrangement på Filefjell. Minusgrader om nettene og godt preparerte bakker bidro til at vi kunne avslutte sesongen med stil. Norgescupen sammenlagt for damer junior og senior ble ikke overraskende vunnet av Mathilde og Gøril. De har vært ganske suverene i NC i år. På herresiden har Henrik dominert hele sesongen, men han fikk kamp i rennene her på Filefjell av Kristian. Andreas Solstad Alme er en ordentlig råtass og har plukket mange poeng i fjelltelemark denne sesongen, sier Mork.

Solstad Alme selv er også svært fornøyd med sammenlagtseieren, men også årets sesong.

 - Avslutningen på Filefjell har vært så og si perfekt med nydelig vær og forhold. Jeg hadde ikke full klaff, men hadde noen gode runder slik at det holdt til sammenlagtseier. Dette er mitt første år på landslag med full oppfølging og masse skikjøring, og det er utrolig gøy at det gir resultater. Sammenlagtseieren betyr masse for meg og er stor motivasjon til å ta enda et steg videre til neste sesong, sier den sterke utøveren fra Eidsvåg.   

    

NIF-EPI03, 03