Hopp til innhold

Jo Mork (NTB scanpix)

Jo Mork til skikretsen

Jo Mork slutter i jobben som sportssjef for NSF Telemark 1. mai for å begynne i ny jobb som skiutvikler i Oppland Skikrets.

Etter fem år som sportssjef og en lang karriere innenfor telemarksporten gjør Jo Mork intern rokkering. Han starter i ny jobb som skiutvikler i Oppland Skikrets fra mai. I den nye stillingen er det også lagt inn sentrale arbeidsoppgaver for Norges Skiforbund.

- Jeg har verdens beste jobb, men samtidig har jeg også verdens beste familie hjemme som er min hovedprioritet. I min stilling som sportssjef så kan jeg være hjemme og sitte på kontor, men jeg har en lederstil som er slik at jeg ønsker å være ute der det skjer. Jeg vil være der for utøverne, laget og alle rundt. Men det tar mye tid og krever en del reising, og jeg får ikke vært like mye hjemme som jeg ønsker, sier Mork. 

Fremover ønsker han å prioritere familien, men blir fortsatt å se i miljøet. Som skiutvikler i Oppland Skikrets kommer han til å bidra for skimiljøet, noe som også er svært viktig for ham. Den nye skiutvikleren i Oppland Skikrets ønsker å bidra med sin kunnskap både lokalt og i skimiljøet ellers. Han ser også frem til å jobbe på tvers av alle Norges Skiforbunds seks grener.

Leder av telemarkkomiteen Birger Goberg skryter av innsatsen Mork har lagt ned for sporten, og forteller om en sportssjef som etterlater seg store spor.

- Jo har vært ”Mr. Telemark” i alle de årene har vært en del av sporten. Det blir en utfordring å løse kabalen i telemark for oss fremover, men må respektere avgjørelsen hans. Jeg er riktignok kjempeglad for at Jo blir i egne rekker, sier Goberg.

Administrasjonssjef Ellie Lein i Oppland Skikrets gleder seg til å få med Jo på «kretslaget».

- Vi hadde mange gode søkere til den nyopprettede prosjektstillingen som skiutvikler. Når valget falt på Jo, skyldes det både hans brede erfaring og kompetanse fra skimiljøet, gode kommunikasjonsevner og ikke minst et brennende engasjement for å skape noe lokalt i Oppland. Stillingen ble opprettet som en følge av at Oppland Skikrets ønsker å sette kompetanseutvikling i skikretsens klubber i fokus, og vi gleder oss til å se hva vi kan få til når vi nå «øremerker» en halv stilling til denne oppgaven, forteller hun.

   

NIF-EPI01, 01