Hopp til innhold

Ny VM-bronse til Ådne

Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL kjørte ned til nok en 3. plass i junior-VM telemark tirsdag, denne gangen i klassisk.

Tirsdag 2. februar, Junior-VM klassisk
Nok en bronsemedalje til Ådne Kristenstuen
Etter et langt opphold i Frankrike avsluttet utøverne junior-VM og World Cup-rundene med klassisk i dag. Ådne Kristenstuen fra Nordre Land kjørte inn til nok bronsemedalje, og fikk revansjert gårsdagens fjerdeplass.

 - Jeg er veldig fornøyd med en tredje plass i dag. Jeg kjører bra på ski og gjør lite feil, så det er godt å se at det gir resultater. Det er heller ikke langt opp til verken andre eller første plassen, så jeg viser at jeg kan være med å kjempe helt i toppen, sier Kristenstuen.

Jure Ales fra Slovenia vant dagens klassisk foran Nicholas Michel og Kristenstuen. Sistnevnte var kun 1.89 sekunder bak vinneren. I tillegg til pallplassen til Ådne var det flere norske utøvere som viser at de klatrer oppover på resultatlistene, blant annet Øyvind Vagstad fra Syril IL som ble nummer åtte, og gårsdagens bronsevinner i kvinneklassen Guro Helde Kjølseth som kjørte inn til en fjerde plass i dag.

 - Ådne kjører stabilt bra, med en fjerde plass i går og tredje i dag. I tillegg har vi flere andre norske som kommer bakfra i full fart og nærmer seg de beste, sier sportssjef Jo Mork.

Etter en runde med klassisk, var det klart for samme disiplin i verdenscupen. Her stilte flere av de norske juniorene til start for andre gang i dag, men også våre seniorer Mathilde  Olsen Ilebrekke, Trym Nygaard Løken og Thea Smedheim Lunde. Det var ingen av de norske som nådde helt opp til pallen, men Nygaard Løken var noen få sekunder fra en tredje plass. Nok en gang viser de norske utøverne at de er blant de aller beste, og gir tøff motstand til konkurrentene.

Mandag 1. februar, Junior-VM sprint
To bronsemedaljer til Norge!
Det ble nok en fantastisk dag sett med norske øyne, da Sivert Hole og Guro Helde Kjølseth kjørte inn til hver sin bronsemedalje på sprinten i junior-VM i Les Contamines.

Guro kommer egentlig fra Sportsklubben Rival i Molde, men kjører nå for Nordre Land IL. Hun imponerte stort i dagens renn. Etter å ha vært ute med skade siden forrige WC-runde i Hintertux, er det en sterk prestasjon å komme tilbake å ta bronsemedalje i dag.  

 - Jeg er fornøyd med kjøringen i første omgang, og det klaffet veldig bra. Jeg klarer også å holde det oppe i andre omgang, og da er det veldig deilig at det gir resultater, sier Helde Kjølseth.

Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL kjørte ned til en fin 4. plass.

Landslagstrener Martin Gjøra og sportssjef Jo Mork er strålende fornøyd med de to norske pallplassene i dag, men trekker også fram den gode norske laginnsatsen.

 - Vi vet at begge to kan kjøre fort på ski, men det er mye som skal klaffe for å prestere godt. Jeg er utrolig imponert over Guro, som kommer tilbake etter skade, det i seg selv er en sterk prestasjon. Sivert har gjort noen små feil tidligere under oppholdet i Frankrike som har ødelagt litt for topplasseringene, så det er godt å se at det klaffer for han i dag. Etter alt han har vært i gjennom synes jeg det er imponerende at han kan omstille seg slik han gjør å prestere blant verdens beste juniorer. Han er en enorm lagspiller og ekstremt viktig for miljøet. Jeg må også trekke fram laginnsatsen, for vi har utrolig mange andre utøvere som kjører gnistrende bra på alskens føre og forhold, sier Gjøra.

 - Jeg er kjempe fornøyd med laginnsatsen i dag. Det er artig og sterkt gjort av Sivert og Guro med pallplass, men vi har også flere unge løpere som hele tiden tar nye steg. Det er tett mellom de norske utøverne som kommer bakfra, og framtiden ser lys ut. I morgen er det en ny dag med nye muligheter, så da er det bare for utøverne å angripe på nytt, sier Mork. 

Fredag 29. januar, Junior-VM parallell sprint
Bronsemedalje til Ådne Kristenstuen

Med Andreas Solstad Alme og Ådne Kristenstuen på henholdsvis andre- og tredjeplass, ble det to norske medaljer på dagens parallell. De to møttes til duell i semifinalen hvor Solstad Alme trakk det lengste strået og gikk til finalen. 

 - Det var ei ekstremt artig løype og nydelige forhold. Det er også veldig mange utøvere som er gode på ski og pusher hverandre, så dette var helt rått, sier dagens sølvmedaljist. 

Kristenstuen måtte se seg slått av lagkameraten i semifinalen og kjempet dermed om en bronsemedalje. 

 - Jeg hadde en god følelse i løypa i dag og det var veldig gøy. Da jeg tapte en tett duell med Andreas, måtte jeg omstille meg å kjempe i bronsefinalen, og det er jeg veldig fornøyd med at jeg klarte, sier Kristenstuen.

 - Ådne kjører en utrolig bra prolog, og er stabilt bra etter det. Andreas kjørte fint, hadde lave skuldre og det er sterkt å komme til finalen mot de andre gutta. Det er litt kjedelig at vi fikk en norsk duell i semifinalen, for jeg tror fort at vi kunne hatt to norske i finalen i dag. Det er godt å se at de presterer så bra og det er nok både litt revansje fra La Plagne for begge to, men det lover også bra for resten av mesterskapet, sier landslagssjef Martin Gjøra. 

En annen norsk utøver som imponerte stort i dag var Gøril Strøm Eriksen, som tok en sterk fjerdeplass, bare meter fra en bronsemedalje, i sitt aller første verdensmesterskap. Et fall i semifinalen gjorde at det desverre ikke holdt helt inn, men Eriksen fightet seg til mål likevel. 

 - Det er ekstremt imponerende å komme til semifinalen i sitt første mesterskap og det er helt rått det hun gjør i dag. Det sier også litt om hvilken utøver hun er som faller, men bare reiser seg opp og kjører hele veien inn til mål, påpeker Gjøra. 

nif-epi04, 04