Hopp til innhold

Tre pallplasser til Mathilde

Mathilde Ilebrekke fortsetter å imponere i verdenscupen, med to andre- og en tredjeplass i spanske Espot i helgen.

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Nordre Land IL fulgte opp de gode plasseringene i verdenscupen i Frankrike med tre pallplasser i Spania 5-7. februar.

Fredag 5. februar, klassisk
Mathilde kjørte inn til en andreplass rett bak Sveitsiske Amelie Reymond i dagens klassiske renn.

Herrenes klassisk ble annullert da totaltiden ble for kort, og kjøres på nytt i morgen. Likevel viste resultatene at de norske utøverne henger bra med og kjemper om topplasseringene. Trym Nygaard Løken kjørte inn til en uoffisiell andreplass, noe som lover bra for morgensdagens renn. 

I tillegg til at gutta skal kjøre klassisken på nytt i morgen, vil det også gjennomføres sprint for både herrer og kvinner. 

Lørdag 6. februar, sprint
Dag to i Spania ble nok en jubeldag for Mathilde Olsen Ilebrekke. Hun fortsetter den stabile kjøring og kjørte inn til en andreplass på sprinten, rett bak suverene Amelie Reymond. Det er Ilebrekkes sjuende pallplass så langt i sesongen.

 - Jeg er godt fornøyd med å gjennomføre etter planen i en meget krevende og vanskelig løype. Det var bratt og isete. Jeg taklet bra punktet i løypa som felte flere av konkurrentene, og selv om det var vanskelig er det gøy med stor fart og en ny andreplass, sier Ilebrekke.  

Det ble en tøff dag for gutta som i tillegg til sprinten, måtte kjøre klassisk på nytt etter gårsdagens avlysning. Beste norske i både klassisk og sprint ble Ådne Kristenstuen, også han fra Nordre Land IL,  på henholdsvis 8. og 6.plass. 

Søndag 7. februar, parallell
I hard konkurranse med verdens beste telemarkkjørere kjørte Trym Nygaard Løken og Mathilde Ilebrekke inn til hver sin tredje plass på søndagens parallell. Etter et langt utenlandsopphold med tre World Cup-runder på rad, har utøverne fått testet formen over lang tid. De norske utøverne har gjennom flere konkurranser vist god form og kjøring. 

Mathilde Olsen Ilebrekke har kjørt svært stabilt i verdenscupen og tok i dag sin åttende pallplass denne sesongen, den sjette i løpet av oppholdet i Frankrike og Espot. Trym Nygaard Løken har vært svært nærme pallen i flere av konkurransene den siste tiden, og i dag tok han steget opp. Han forsvarte dermed tredje plassen fra parallellen i La Plagne forrige uke. 

Nå blir det en pause i verdenscupen fram til 27.-28. februar. Da er det ny World Cup-runde i /Bad Hindelang Oberjoch. Før den tid skal de norske løperne, sammen med flere av verdens beste telemarkkjørere, vise frem sporten i Ungdoms-OL på Lillehammer. Et stort steg mot målet om å få telemark inn på det olympiske programmet!

NIF-EPI03, 03