Hopp til innhold

Thea Minyan Bjørseth og Thea Øihaugen

FIS Youth Cup kombinert

Ifbm. WC i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert. De unge og lovende utøverne konkurrerte i samme arena som ”de store gutta” og fikk verdifull trening i selskap med verdenseliten.

Fra Oppland deltok følgende kombinertløpere:

Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda Sportsklubb
Thea Øihaugen, Gausdal Skilag
Harald Martin Øihaugen, Gausdal Skilag
Andreas Ottesen, Gausdal Skilag
Emil Ottesen, Gausdal Skilag
Sebastian Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb

Det ble arrangert renn både tirsdag og onsdag.

Tirsdag 9. februar

Youth Cup 1 jenter
* 2. plass  Thea Minyan Bjørseth
* 3. plass    Thea Øihaugen

Youth Cup 1 gutter
* 2. plass  Benjamin Østvold
* 5. plass  Sebastian Østvold
* 10. plass Emil Ottesen
* 23. plass Andreas Ottesen
* 29. plass Harald Martin Øihaugen

Tirsdag, jenter
Tirsdag, gutter

Onsdag 10. februar

Youth Cup 1 jenter
* 3. plass  Thea Minyan Bjørseth
* DNF       Thea Øihaugen

Youth Cup 1 gutter
* 5. plass  Benjamin Østvold
* 11. plass Emil Ottesen
* 13.plass  Sebastian Østvold
* 30. plass Andreas Ottesen
* 34. plass Harald Martin Øihaugen

Onsdag, jenter
Onsdag, gutter

Lys framtid for kominertsporten
Men det er ikke bare i Norge at kombinertsporten har en lys framtid. Utøvere fra hele ni forskjellige nasjoner er med å konkurrerer i Granåsen denne uken. Renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen, er full av lovord om Youth Cup både for jenter og gutter.

 - Vi gjorde oss gode erfaringer i fjor da Youth Cup ble avviklet for første gang her i Granåsen. Allerede i år viser det seg at flere nasjoner er kommet til, og nivået er betydelig hevet både for jentene og guttene. De to konkurransedagene her i Granåsen gjør med optimistisk med tanke på rekrutteringsarbeidet. De nasjonale skiforbundene er positive, og det er viktig å ha med store skinasjoner som Japan, Russland, Østerrike og USA, sier Ottesen.

Den tidligere spesialhopperen legger ikke skjul på at det var nødvendig med et internasjonalt tilbud for denne aldersgruppen både for gutter og jenter.

 - Rekrutteringsarbeidet for sporten er noe FIS er veldig opptatt av. Også på guttesiden er det nødvendig med god ettervekst av talenter fra mange nasjoner, og for jentene er vi ekstremt opptatt av å bygge opp et konkurransetilbud. Kanskje kan vi allerede fra 2019 få det inn på konkurranseprogrammet i junior-VM. I 2020 er det ungdoms-OL og målet er å få det på VM-programmet når Trondheim blir VM-arrangør i 2021 eller senere, sier renndirektøren som er imponert over arrangementet arrangørene i Granåsen har fått til for den kommende kombinertgenerasjonen.

Også skipresident Erik Røste er imponert over resultatet av arbeidet som er blitt lagt ned og som i veldig stor grad også fortsatt blir lagt ned innenfor kombinertsporten. 

  - Jeg synes det er kjempe flott at arrangørene i Granåsen har tatt på seg ansvaret med å arrangere Youth Cup, også i år. Det er enda flere nasjoner i år enn det det var under fjorårets konkurranser, og det er gledelig å se at utøvere fra så mange ulike nasjoner er representert her i Granåsen. Rekrutteringsarbeidet som blir gjort innenfor kombinertsporten er utrolig viktig, og spesielt arbeidet med å skape et konkurransemiljø for jentene. Vi ser at nivået har hevet seg betraktelig for både guttene og jentene fra i fjor, sier skipresidenten.

NIF-EPI01, 01
Lars O. Berge