Hopp til innhold

Mathilde på pallen

Mathilde Olsen Ilebrekke tok nok en pallplass da hun ble nr. 2 i lørdagens sprint i WC i franske Les Contamines.

Søndag 31. januar, WC parallell
... ble avlyst pga. dårlig vær.

Lørdag 30. januar, WC sprint
Ny dag med konkurranser i Frankrike, og det norske laget la inn en solid innsats for å gjøre det tøft for konkurrentene. Beste norske i dag var Mathilde Olsen Ilebrekke med sin andreplass, og jenta fra Nordre Land IL fortsetter å kjempe om de gjeveste plasseringene. 

 - Jeg er kjempefornøyd med kjøringen i dag, spesielt andre omgang. Det var litt mer sving i løypa i siste omgang, og det liker jeg godt. Det er mange som kjører bra og det er ingen selvfølge at jeg kjemper i toppen, så jeg er veldig glad for at det klaffet i dag, sier Ilebrekke. 

Det norske laget har tilbragt i underkant av en uke i Frankrike, og det er tøffe og lange dager for løperne med mange konkurranser. Derfor er det ekstra imponerende at utøverne, spesielt de yngre, fortsetter å imponere i både verdenscupen og junior-VM dag etter dag. 

 - Jeg synes hele laget viser seg fram i dag, og det er imponerende kjøring fra samtlige. Det er også utrolig artig å se at utøverne, og spesielt juniorene våre, presterer så bra blant verdens beste telemarkskjørere. Det lover godt for fremtiden til norsk telemark, sier sportssjef Jo Mork. 

Trym Nygaard Løken var best av de norske guttene og endte til slutt på en fjerde plass, etter å ha kjørt seg opp en plass fra første omgang. 

Onsdag 27. januar, WC sprint
Andre verdenscuprunde i La Plagne er unnagjort, og Mathilde Olsen Ilebrekke beviste nok en gang at hun er en av verdens beste telemarkskjørere. Med dagens andre plass på sprinten tok hun nye steg på veien mot en seier i verdenscupen.

-  Jeg kjører stabilt og det er en plass opp fra i går, så det er jeg fornøyd med. Men jeg har fortsatt mye å gå på. Det var stor forskjell på løypene i går og i dag, men det at det er flatere på slutten i dag passer meg godt, sier Ilebrekke.

Etter første omgang lå det an til å bli trippelt sveitsisk i kvinneklassen, men Ilebrekke kjørte seg opp på pallen.

 - Jeg synes det er veldig bra at det ikke ble trippelt sveitsisk og at vi fikk gjort noe med det.

Det ble en svakere dag for de norske gutta, og beste norske var Trym Nygaard Løken på 9.plass. Likevel var det flere lyspunkt og prestasjoner å glede seg over, blant annet Amund Moster Haugen som kjørte inn til en 12.plass blant verdens beste telemarkkjørere. Det er imponerende av en som har hatt sin internasjonale verdenscupdebut her i Frankrike.

Etter fire flotte dager i La Plagne flytter nå telemarklandslaget seg til Les Contamines for flere WC-konkurranser og ikke minst Junior-VM. 14 av Norges 17 utøvere skal delta i mesterskapet og de to siste dagene med verdenscup har gitt verdifull konkurransetrening før VM. 

Tirsdag 26. januar, WC parallell
Første dag med WC-konkurranser i La Plagne er unnagjort, Det ble knall og fall på flere av utøverne i tirsdagens parallell i La Plagne, men Mathilde Olsen Ilebrekke og Trym Nygaard Løken kjørte inn til hver sin tredjeplass.

Norge stilte med 17 utøvere til start, noen av de var debutanter i verdenscupen. Med blå himmel og strålende solskinn fikk flere av de unge norske løperne verdifull konkurransetrening, mens de eldre og litt mer erfarne fikk testet formen etter en liten pause fra World Cupen. 

 - Jeg fant ikke helt godfølelsen i dag, og gjorde en del feil i de første rundene. Men jeg avslutter bra og det er jeg veldig fornøyd med, sier Ilebrekke. 

Onsdag er det sprint og dagens tredjemann i herreklassen var fornøyd etter dagens konkurranser, men gleder seg kanskje enda mer til i sprint. 

 - Det var veldig gøy å kjøre i dag, og det var kjempe bra forhold. Løypa var krevende og det er et veldig jevnt og høyt nivå på løperne. Jeg gleder meg til sprint i morgen, og synes det er enda morsommere enn parallell, sier Løken.

NIF-EPI01, 01